דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
עוגת גבינה עם דובדבנים מתוקים
עוגת גבינה עם דובדבנים מתוקים
עוגת גבינה עם דובדבנים מתוקים
עוגת גבינה מושלמת

מצרכים למתכון

16 מנות/יחידות, 131 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • הכנת הבצק:
  • 1 מעבדים את כל מצרכי הבצק עד לקבלת בצק אחיד, ולאחר מכן משטחים אותו על תחתית תבנית 24-25 עם עיגול נייר אפייה (מאפשר את הוצאת העוגה מהתבנית בקלות).
  • 2 אופים את הבצק בתנור בחום של 170 מעלות למשך כ- 15 דקות, ומקררים מחוץ לתנור.
  • הכנת תערובת הגבינה:
  • 1 שמים את הגבינה הלבנה במסננת על מנת שתגיר נוזלים (לכמות שעות).
  • 2 מפרידים את הביצים ומקציפים את החלבונים עם 3/4 כוס סוכר.
  • 3 מניחים את הגבינה המסוננת בקערה ומערבבים עם גבינת השמנת. לאחר מכן, משלבים את החלמונים, גרידת הלימון וסוכר הוניל.
  • 4 מערבבים ביחד את 1/4 כוס הסוכר שנותרה ביחד עם הקמח והקורנפלור, ומשלבים בתערובת הגבינה. מאחדים גם את החלבונים המוקצפים עם כל התערובת.
  • 5 מניחים את תערובת הגבינה על התחתית האפויה, שמים תבנית עם מים רותחים בתחתית התנור ואופים בתנור בחום של 180 מעלות למשך כ- 10 דקות, מורידים ל- 160 מעלות, אופים שוב כ- 10 דקות, שוב מורידים ל- 150 מעלות ואופים כשעה ורבע. משאירים בתנור סגור כשעה נוספת לפחות.
  • 6 לאחר הקירור בתוך התנור מכניסים את העוגה למקרר ובינתיים מכינים את הציפוי.
  • הכנת הציפוי:
  • 1 בסיר מחממים את הדובדבנים והסוכר לכ- 2-3 דקות.
  • 2 מערבבים את מיץ הלימון ביחד עם המים והקורנפלור, מוסיפים לסיר ומבשלים למשך כ- 5 דקות עד להסמכה.
  • 3 מסירים מהאש ומשלבים את הליקר בתערובת.
  • 4 מצפים את העוגה הקרה ברוטב הדובדבנים ושומרים בקירור.
  • 5 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: תבנית 24-25.

הערך התזונתי לא כולל את ליקר הדובדבנים.

עוד הצעות למתכונים

מוזמנים לבקר בבלוג של דפנה מיכאל

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)281214
חלבונים (גרם)8.95 6.83
פחמימות (גרם)3124
מתוכן סוכרים (גרם)17.52 13.38
שומנים (גרם)13.66 10.43
מתוכם שומן רווי (גרם)7.89 6.02
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.010.01
כולסטרול (מ"ג)124.73 95.21
נתרן (מ"ג)140.39107.16
סיבים תזונתיים (גרם)0.29 0.22
מים (גרם)28.721.91
ויטמין A (מק"ג)38.6729.52
ויטמין B (מ"ג)0.610.46
ויטמין B1 (מ"ג)0.010.01
ויטמין B2 (מ"ג)0.110.08
ויטמין B3 (מ"ג)0.040.03
ויטמין B5 (מ"ג)0.390.29
ויטמין B6 (מ"ג)0.050.04
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)12.349.42
ויטמין B12 (מק"ג)0.210.16
ויטמין C (מ"ג)1.481.13
ויטמין D (מק"ג)0.50.38
ויטמין E (מ"ג)0.260.2
ויטמין K (מק"ג)0.330.26
סידן (מ"ג)75.6257.72
ברזל (מ"ג)0.450.34
מגנזיום (מ"ג)4.073.11
זרחן (מ"ג)49.1937.55
אבץ (מ"ג)0.310.24
אשלגן (מ"ג)59.8845.71
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.460.35
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.370.29
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.920.7
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.850.65

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.5% 25.3% 16.6% 57.6%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.