דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

12 מנות/יחידות, 116 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
רולדת דובדבנים ומסקרפונה
אחת הרולדות הטעימות שתטעמו
  • 1 מחממים את התנור ל- 180 מעלות. מרפדים תבנית תנור סטנדרטית בנייר אפייה ומשמנים את הנייר היטב בשמן קנולה.
  • 2 למיקסר עם ראש הקצפה מכניסים את הביצים והסוכר (רק 100 גרם) ומקציפים במשך כ- 10 דקות או עד לקבלת קצף תפוח ובהיר. מוסיפים את תמצית הוניל ומערבבים קלות. מקפלים פנימה את הקמח התופח בזהירות כדי לא להוציא את האויר. מעבירים את התערובת לתבנית ומשטחים בעדינות על כל התבנית. אופים במשך 8-10 דקות או עד שהבצק מתקשה (היזהרו מאפיית יתר).
  • 3 מוציאים מהתנור ומפזרים סוכר (מתוך 4 הכפות שנותרו) על שטח הבצק. הופכים אותו בזהירות על נייר אפייה נוסף ומפזרים גם על הצד השני סוכר. מגלגלים את הבצק לרולדה ונותנים לה להתקרר לחלוטין.
  • 4 הכנת הקרם: בקערת המיקסר עם ראש ההקצפה מקציפים את גבינת המסקרפונה מעט כדי שתתרכך. מוסיפים לה את השמנת המתוקה ומקציפים היטב עד להיווצרות קרם סמיך. מוסיפים את אבקת הסוכר, 250 גרם הדובדבנים וגרידת הלימון, ומערבבים להטמעה.
  • 5 את יתר 50 גרם הדובדבנים טוחנים במעבד מזון עם 3 כפות מים עד לקבלת רוטב דליל.
  • 6 הרכבה: פותחים את הבצק ומרטיבים אותו קלות ברוטב הדובדבנים. מורחים 1/3 מהקרם על כל שטח הבצק. מגלגלים שוב את הבצק לרולדה תוך שמהדקים כל סיבוב בעדינות. חשוב לשמור על נייר האפייה מתחת לבצק - זה יקל על הגלגול. את יתר הקרם שנשאר מורחים על החלק החיצוני של הרולדה. מקשטים בדובדבנים.
  • 7 בתיאבון חיוך

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
3.1% 33.4% 9.8% 53.7%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.53 (0.55 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב