דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

16 מנות/יחידות, 200 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
טארט אגסים כפרי
טארט אגסים טעים מבצק עלים, צילום: אלי סגל, סטיילינג: מיכל ליבוביץ
  • הכנת קרם הפטיסייר:
  • 1 מרתיחים את החלב ותמצית הוניל (או משחת הוניל).
  • 2 טורפים בקערה את החלמונים עם הסוכר ומוסיפים את הקורנפלור והקמח.
  • 3 כשהחלב רותח יוצקים כשליש ממנו על תערובת החלמונים. טורפים היטב ומחזירים לסיר לשם השוואת טמפרטורות.
  • 4 מערבבים נמרצות על מנת שלא ייווצרו גושים ושהחלב לא יישרף. מרגע הרתיחה מערבבים עוד כדקה עד הסמכה.
  • הכנת קרם השקדים:
  • 1 מערבבים במיקסר עם וו גיטרה (K) את החמאה ואבקת הסוכר עד לקבלת תערובת קרמית. אם יש צורך עוצרים את פעולת המיקסר ומנקים את הדפנות בעזרת לקקן.
  • 2 מוסיפים את אבקת השקדים והקורנפלור ומערבבים.
  • 3 מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים בהדרגה את הביצה.
  • 4 מוסיפים את קרם הפטיסייר שהכנו ומערבבים.
  • 5 מקררים מכוסה בניילון נצמד במקרר למשך כשעה.
  • הכנת האגסים ביין האדום והרכבת הטארט:
  • 1 קולפים את האגסים, חוצים ומגלענים.
  • 2 מרתיחים את המים , הסוכר, היין ומקל הקינמון.
  • 3 מוסיפים את האגסים ומרתיחים שוב.
  • 4 מבשלים במשך 10 דקות ומצננים.
  • 5 מרדדים את הבצק לעובי של 1/2 ס"מ.
  • 6 קורצים עיגול בקוטר 24 ס"מ בעזרת תבנית או צלחת.
  • 7 מורחים את הקרם ומשאירים 2 ס"מ בשוליים.
  • 8 מקפלים את השוליים פנימה על מנת שהקרם לא ינזל באפייה.
  • 9 מסדרים את האגסים על גבי הקרם.
  • 10 מניחים על משטח Fast & Crast או אבן שמוט, או אופים בתבנית בתנור שחומם מראש לחום של 190 מעלות למשך כ- 30 דקות עד שהבצק אפוי.
  • 11 בתיאבון חיוך

לגירסה פרווה - ממירים את החמאה במרגרינה ואת החלב בחלב סויה.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
4.8% 22.4% 6.9% 65.9%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.31 (0.33 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב