דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
טארט אגסים טעים מבצק עלים, צילום: אלי סגל, סטיילינג: מיכל ליבוביץ

מצרכים למתכון

16 מנות/יחידות, 200 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • הכנת קרם הפטיסייר:
  • 1 מרתיחים את החלב ותמצית הוניל (או משחת הוניל).
  • 2 טורפים בקערה את החלמונים עם הסוכר ומוסיפים את הקורנפלור והקמח.
  • 3 כשהחלב רותח יוצקים כשליש ממנו על תערובת החלמונים. טורפים היטב ומחזירים לסיר לשם השוואת טמפרטורות.
  • 4 מערבבים נמרצות על מנת שלא ייווצרו גושים ושהחלב לא יישרף. מרגע הרתיחה מערבבים עוד כדקה עד הסמכה.
  • הכנת קרם השקדים:
  • 1 מערבבים במיקסר עם וו גיטרה (K) את החמאה ואבקת הסוכר עד לקבלת תערובת קרמית. אם יש צורך עוצרים את פעולת המיקסר ומנקים את הדפנות בעזרת לקקן.
  • 2 מוסיפים את אבקת השקדים והקורנפלור ומערבבים.
  • 3 מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים בהדרגה את הביצה.
  • 4 מוסיפים את קרם הפטיסייר שהכנו ומערבבים.
  • 5 מקררים מכוסה בניילון נצמד במקרר למשך כשעה.
  • הכנת האגסים ביין האדום והרכבת הטארט:
  • 1 קולפים את האגסים, חוצים ומגלענים.
  • 2 מרתיחים את המים , הסוכר, היין ומקל הקינמון.
  • 3 מוסיפים את האגסים ומרתיחים שוב.
  • 4 מבשלים במשך 10 דקות ומצננים.
  • 5 מרדדים את הבצק לעובי של 1/2 ס"מ.
  • 6 קורצים עיגול בקוטר 24 ס"מ בעזרת תבנית או צלחת.
  • 7 מורחים את הקרם ומשאירים 2 ס"מ בשוליים.
  • 8 מקפלים את השוליים פנימה על מנת שהקרם לא ינזל באפייה.
  • 9 מסדרים את האגסים על גבי הקרם.
  • 10 מניחים על משטח Fast & Crast או אבן שמוט, או אופים בתבנית בתנור שחומם מראש לחום של 190 מעלות למשך כ- 30 דקות עד שהבצק אפוי.
  • 11 בתיאבון חיוך

לגירסה פרווה - ממירים את החמאה במרגרינה ואת החלב בחלב סויה.

עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות מלכי אדלר

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)264132
חלבונים (גרם)3.76 1.87
פחמימות (גרם)3618
מתוכן סוכרים (גרם)18.23 9.1
שומנים (גרם)12.19 6.09
מתוכם שומן רווי (גרם)5.49 2.74
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.110.06
כולסטרול (מ"ג)36.41 18.18
נתרן (מ"ג)89.1744.52
סיבים תזונתיים (גרם)2.59 1.29
מים (גרם)128.2664.03
ויטמין A (מק"ג)11.785.88
ויטמין B (מ"ג)0.540.27
ויטמין B1 (מ"ג)0.020.01
ויטמין B2 (מ"ג)0.080.04
ויטמין B3 (מ"ג)0.240.12
ויטמין B5 (מ"ג)0.150.07
ויטמין B6 (מ"ג)0.040.02
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)10.315.15
ויטמין B12 (מק"ג)0.060.03
ויטמין C (מ"ג)2.931.46
ויטמין D (מק"ג)0.150.07
ויטמין E (מ"ג)1.080.54
ויטמין K (מק"ג)3.171.58
סידן (מ"ג)29.4814.72
ברזל (מ"ג)0.370.19
מגנזיום (מ"ג)15.947.96
זרחן (מ"ג)38.319.12
אבץ (מ"ג)0.270.13
אשלגן (מ"ג)120.2260.02
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.570.29
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)00
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.550.27
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)1.390.69
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)1.360.68

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
4.8% 22.4% 6.9% 65.9%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.31 (0.33 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
- פרסומת -
6 מתכונים מיוחדים כשרים לפסח שחובה לנסות

6 מתכונים מיוחדים כשרים לפסח שחובה לנסות

12 הקינוחים הכי טובים לליל הסדר בפסח

12 הקינוחים הכי טובים לליל הסדר בפסח

קובה מצות

קובה מצות

קציצות עדשים ללא גלוטן

קציצות עדשים ללא גלוטן

- פרסומת -

אפליקציית Foods

אפליקציית המתכונים שלנו! להורדה בחינם:

חרוסת של סבתא ג'ילברט

חרוסת של סבתא ג'ילברט

אריסה חריפה קלה להכנה

אריסה חריפה קלה להכנה

פרי הרימון: כל הסגולות הבריאותיות

פרי הרימון: כל הסגולות הבריאותיות

מנוי תוכנית הרזיה ודיאטה
תוכן שיווקי

מנוי תוכנית הרזיה ודיאטה