דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

4 מנות/יחידות, 245 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
גלילות חצילים
  • 1 בשלב הראשון, נפרוס את החציל מלמעלה למטה, פרוסות בעובי של כ-1 ס"מ ונסדר בתבנית אפייה (נחמם מראש את התנור לחום של 200 מעלות).
  • 2 נפזר מעט מלח גס להוצאת הנוזלים מהחציל (לא חובה, אפשר ישר להכניס לתנור) ונכניס לתנור בין 10-15 דקות.
  • 3 למילוי - נקצוץ את הבצל, הפטריות (לריבועים של 1X1 בערך) ואת הפטרוזיליה.
  • 4 נחמם מחבת עם השמן ונתחיל לטגן את הבצל.
  • 5 לאחר שהבצל מתחיל להשחים נוסיף את הפטריות.
  • 6 לאחר כ- 2 דקות נוסיף את הפטרוזיליה ונוסיף את התבלינים - מלח, פלפל לבן, אגוז מוסקט, אבקת מרק עוף ובזיליקום יבש, ונקפיץ עוד כ- 2 דקות. נכבה את האש, וניתן לזה להצטנן כ- 5 דקות (בזמן הזה נבדוק את החצילים. החצילים צריכים להיות רכים וממש טיפ-טיפה שחומים ואז נוציא אותם).
  • 7 לאחר שהמילוי הצטנן מעט בקערה, נשים את הריקוטה ואת הבולגרית ונרסק מעט עם מזלג.
  • 8 נוסיף לקערה את המילוי של הבצל ונערבב לתערובת אחידה (בשלב זה אפשר לטעום ולתקן מלח ופלפל לא מעבר).
  • 9 לאחר שיש לנו את החצילים בחוץ ותערובת מוכנה נעבור למילוי החצילים.
  • 10 נשים מעט תערובת בקצה החציל. על התערובות נפזר מעט גבינה צהובה מגורדת, ונגלגל את החציל ונשים בתבנית אפיה.
  • 11 נחזור על הפעולה זו על כל החצילים ונחמם את התנור ל- 200 מעלות.
  • 12 נכניס את התבנית עם החצילים לתנור בין 7-10 דקות. החציל צריך להשחים טיפה בחלקו העליון, ולשים לב שהמילוי לא בורח לנו לתבנית.
  • 13 להכנ הרוטב - נכניס את העגבניה למים חמים ל- 2 דקות ונוציא, ונקלף את קליפת העגבניה בקלות בגלל המים החמים.
  • 14 נגרד את העגבניה במגרדת ונדליק מחבת ללא שמן.
  • 15 נקצוץ את עלי הבזיליקום.
  • 16 נוסיף את העגבניה המגורדת למחבת ונתחיל בתיבול מלח, פלפל, אבקת שום (אפשר שום טרי כתוש), מעט אגוז מוסקט, אבקת מרק עוף וזעתר.
  • 17 נבשל 3-4 דקות, נוסיף את הבזיליקום הקצוץ ונכבה את האש.
  • 18 נעביר את החצילים ואת הרוטב לקערות הגשה.
  • 19 שיהיה בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
אפשר להוסיף גם צנוברים קלויים למילוי ולהוסיף בשלב של הוספת התערובות לגבינות.

מומלץ לפזר רוטב על החציל. בנוסף, שהחציל והרוטב יהיו חמים - מרגישים כך את כל הטעמים בפה. שיטת ההכנה כוללת גם טיגון.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
9.9% 15.9% 20% 54.2%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.21 (0.25 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב