דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

14 מנות/יחידות, 128 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
פאי תפוחים מעולה
פאי תפוחים טעים ומרשים
  • 1 מעבירים לקערה את הקמח, החמאה, הסוכר, סוכר הוניל, המלח ואבקת האפייה, ומעבדים יחד לתערובת פירורית. בסוף מוסיפים את גרידת הלימון והביצה, ומעבדים רק עד איחוד המצרכים.
  • 2 מחלקים את הבצק לשני כדורים: כדור אחד גדול (2/3 מהגודל) ושני קטן (1/3 מהגודל). משטחים, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקפיא כ- 15 דקות.
  • 3 בינתיים מכינים את המלית: קולפים את התפוחים, חוצים ומוציאים את הליבה. פורסים דק לרבעי טבעות, יוצקים מעל מיץ לימון ומערבבים.
  • 4 ממיסים במחבת את הסוכר עד קבלת צבע ענברי בהיר, מוסיפים את החמאה ומערבבים. מוסיפים את התפוחים ועל אש בינונית מקרמלים תוך כדי ערבוב כ- 15 דקות. מערבבים את פודינג הוניל בכף המים, מוסיפים למחבת יחד עם הקינמון, מערבבים עוד כדקה, מכבים את האש ומצננים.
  • 5 מוציאים את כדור הבצק הגדול (הכדור הקטן נשאר במקפיא) ומרדדים לעלה מעט גדול יותר מקוטר התבנית (קוטר 24). מרפדים את התבנית, מסירים עודפי בצק, מחוררים בתחתית בעזרת מזלג ומכניסים למקפיא כ- 15 דקות.
  • 6 מוציאים, מפזרים באופן אחיד את מלית התפוחים ולאחר מכן את אגוזי המלך. את הבצק הקטן מגררים מעל הכל ומפזרים את סוכר הדמררה.
  • 7 אופים בחום של 180 מעלות למשך כ- 25 דקות.
  • 8 הרי לכם פאי תפוחים מעולה שלא מבייש שום קונדיטוריה מובילה.
  • 9 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
ניתן לפדר באבקת סוכר (לא חובה).

ציוד נדרש: תבנית פאי בקוטר 24.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
3.2% 22.3% 6.1% 68.4%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.3 (0.31 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב