מצרכים למתכון
15 מנות/יחידות, 131 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל ההמבורגרים)
אופן הכנת המתכון
- עיקריותסוג המנה
- בינונידרגת קושי
- בערך שעהזמן הכנה
- פרווה, כשרכשרות
המבורגר צמחוני מעולה עם עדשים ופטריות
- 1 מנביטים את העדשים: יום ראשון - מניחים את העדשים בקערה עם מים לכיסוי ומשרים במשך 24 שעות. מסננים במהלך היום 3 פעמים את המים. יום שני - מסננים את העדשים ושוטפים. מניחים את העדשים במסננת רחבה ושמים מגבת רטובה על העדשים (דואגים כל הזמן שהמגבת תהיה רטובה). יום שלישי - אותה פעולה כמו ביום השני, בשלב זה כבר יוצא נבט באורך סנטימטר. העדשים מוכנות, ניתן לאחסן אותן במקרר בקופסא סגורה למשך יומיים.
- 2 מאדים בשמן זית את הבצל, השום והפטריות החתוכות לקוביות קטנות.
- 3 משרים את הבורגול בקערה עם מים לכיסוי למשך כחצי שעה, מסננים וסוחטים מהנוזלים.
- 4 קולים את השקדים במחבת טפלון/בתנור עד להשחמה.
- 5 במעבד מזון טוחנים מעט את העדשים והבורגול. המרקם צריך להיות גס ולא טחון כמחית.
- 6 בקערה גדולה מערבבים ביחד את תערובת הבורגול והעדשים, תערובת הפטריות, הביצים, פירורי הלחם, הפטרוזיליה, השקדים הקלויים הטחונים, המלח והפלפל הלבן.
- 7 מחממים את התנור מראש לחום של 220 מעלות. מניחים על גבי נייר אפייה טבעת (פורמה), דוחסים מעט מן התערובת ויוצרים קציצות. מזליפים מעט שמן זית על ההמבורגרים ואופים בתנור החם למשך כ- 15 דקות. להגשה: לחמנייה תוצרת בית, חסה, ממרח פלפלים/עגבניות ופרוסת עגבניה. מתקבל המבורגר צמחוני ביתי טעים ביותר.
- 8 בתיאבון
ללא צבעי מאכל
ללא חומרים משמרים
הערך התזונתי כולל רק את קציצות ההמבורגר הצמחוני. זמן ההכנה לא כולל את זמן השריית העדשים. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.
התפלגות ערך תזונתי במתכון
התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים |
שומנים |
חלבונים |
פחמימות |
17.7% |
10.9% |
20% |
51.4% |
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה.
קרא עוד.
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב