דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

12 מנות/יחידות, 134 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

  • העוגה
  • חמאה - 10 גרם
    לשימון התבנית
  • קמח לבן - כף שטוחה (12 גרם)
    לקימוח התבנית
  • חמאה - 150 גרם
    קרה
  • סוכר חום - 3/4 כוס - סה"כ (146 גרם)
  • ביצה - 3 Large
  • חלב - 3/4 כוס - סה"כ (180 מ"ל)
  • קמח לבן - 2 כוסות - סה"כ (310 גרם)
    מנופה
  • אבקת אפייה - 2 כפות - סה"כ (20 גרם)
  • מיץ ליים - 3 גדלים ממוצעים - סה"כ (120 מ"ל)
  • גרידת ליים - מליים אחד
  • קרמל הליים
  • מים - 1/2 כוס - סה"כ (120 מ"ל)
    רותחים
  • סוכר - 2/3 כוס - סה"כ (118 גרם)
  • מים - 1/3 כוס - סה"כ (79 מ"ל)
    רותחים
  • ליים - 2 גדלים ממוצעים - סה"כ (136 גרם)
    פרוסים לפרוסות

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
בחושה ליים וקרמל
עוגה בחושה בטעם ליים
  • 1 מחממים את התנור מראש לחום של 160 מעלות. משמנים תבנית אינגליש קייק במעט חמאה ומפדרים בקמח - את שאריות הקמח מוציאים בעזרת דפיקה על גב התבנית.
  • 2 במיקסר מקציפים בעזרת וו גיטרה את החמאה והסוכר במשך 10 דקות במהירות גבוהה. מדי פעם עוצרים את המיקסר ומורידים את מה שנדבק לצידי הקערה חזרה למרכז. מנמיכים את מהירות המיקסר לבינונית ומוסיפים את הביצים אחת אחת עד להיטמעות.
  • 3 מוסיפים את החלב והקמח לאט לאט - פעם אחת מעט קמח ופעם אחת מעט חלב עד שהכל נטמע. שימו לב לא למשוך פעולה זו יותר מדי כדי שערבול הקמח לא יגרום לעוגה להיות חנק.
  • 4 מוסיפים את המיץ והגרידה משלושת הליימים (מיץ משלושתם וגרידה רק מאחד מהם). מערבבים קלות ומעבירים את התערובת לתבנית. אופים במשך שעה או עד שקיסם יוצא עם פירורים לחים.
  • 5 בינתיים מכינים את קרמל הליים: בסיר קטן מביאים לרתיחה את כל מרכיבי הקרמל (פרט ל- 1/3 כוס המים) ומבשלים על אש קטנה במשך 20 דקות או עד שהתערובת הופכת לקרמלית מעט. מכבים את האש, מוסיפים לבסוף את 1/3 כוס המים החמים ומערבבים לאיחוד.
  • 6 מוציאים את העוגה מהתנור ושופכים עליה ישר את הקרמל. העוגה תספוג הכל ופרוסות הליים יקשטו אותה.
  • 7 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: תבנית אינגליש קייק.

הערך התזונתי לא כולל את גרידת הליים. נראה אתכם אוכלים רק פרוסה אחת... העוגה הזו פשוטה להפליא והאמת זה ממש לא מרגיש או נראה כך. היא עסיסית, לימונית וקלה, כזו שכיף לאכול בקיץ חמים לצד קפה קר מרענן... המתכון המקורי האמת שייך לעונה קרירה יותר ובעוגה הזו ניסיתי להקליל אותה קצת ולרענן אותה כדי שתתאים לימי הלחות הקשים. כסו אותה בניילון נצמד והיא תחזיק לכם כמה ימים טובים.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.6% 20.9% 8.8% 69.7%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.27 (0.27 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב