דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

12 מנות/יחידות, 129 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
עוגת תפוזים ושוקולד צ`יפס מריר
עוגת תפוזים עם תוספת טעימה במיוחד
  • 1 להפריד את הביצים. לחמם את התנור מראש לחום של 170 מעלות.
  • 2 להקציף את החלבונים ללא הסוכר עד שמתקבל קצף קל, ולאחר מכן להוסיף כוס סוכר (לא בבת אחת) לאט לאט עד שמתקבל קצף יציב אך לא יותר מדי.
  • 3 בקערה נוספת לשים את החלמונים, להוסיף להם את חצי כוס הסוכר שנותרה וסוכר הוניל, לערבב היטב, להוסיף את השמן, מיץ התפוזים, מיץ הלימון, גרידת הלימון וגרידת התפוז, להוסיף גם את הקמח ולערבב היטב לתערובת ללא גושים.
  • 4 להוסיף את קציפת החלבונים בכמה פעמים וממש לערבב בעדינות (בתנועת עטיפה).
  • 5 לשמן תבנית ולהעביר לתוכה את הבלילה. לפזר מעט נטיפי שוקולד מריר ולערבב קלות. את שאר נטיפי השוקולד להעביר לקערה עם מעט קמח ולערבב, לסנן את הקמח ולשפוך על העוגה בתפזורת (השוקולד לא ישקע כך בזכות הקמח).
  • 6 לאפות את העוגה בתנור שחומם מראש למשך כ- 45-50 דקות (תלוי בתנור). לנעוץ קיסם ולבדוק שיוצא יבש עם מעט לחות. לאחר שהעוגה התקררה לפזר מעט אבקת סוכר לפי הטעם.
  • 7 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: תבנית מרובעת חד פעמית (תבנית רגילה בגודל 24 או 26) או תבנית עגולה.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.2% 30.1% 8.5% 61.2%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
©FoodsDictionary 2021, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב