דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

16 מנות/יחידות, 143 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
פאי תאנים וקרם פטיסייר
פאי תאנים טעים ומרשים
  • הכנת הבצק:
  • 1 לערבב את כל מצרכי הבצק יחד במיקסר עם וו גיטרה. העיסה יוצאת פירורית וחולית, וזה בסדר. להמשיך ללוש עם הידיים, לעטוף בניילון נצמד ולשים במקרר לשעה.
  • 2 לאחר שעה לסדר את הבצק מכל הכיוונים של תבנית הפאי (כולל דפנות), לחורר עם מזלג ולשים מעל הפאי נייר כסף ומעליו משקולת (קטניות או תבנית נוספת).
  • 3 להכניס לתנור בחום של 180 מעלות למשך כ- 20 דקות. להוציא את נייר הכסף ולאפות עוד 10 דקות.
  • הכנת קרם הפטיסייר:
  • 1 להרתיח ביחד את החלב, הסוכר ותמצית הוניל (לערבב כל הזמן).
  • 2 בקערה נפרדת לערבב את החלמונים עם הקורנפלור.
  • 3 לאחד את התערובות כך: לקחת 1/2 כוס מהנוזל החם ולערבב היטב תוך ערבוב מהיר עם תוכן הקערה הקרה. לאחר מכן, להכניס את התערובת שנוצרה לנוזל החם להרתחה לאט לאט, וכאשר יש בועות לכבות את האש.
  • 4 לקרר מעט (אין שימוש בכל הקרם. ניתן להקפיא חלק ממנו או להשתמש לדברים אחרים).
  • הרכבת הפאי:
  • 1 להוציא את הפאי מהתנור ולמלא בקרם הפטיסייר.
  • 2 לסדר את התאנים על הקרם, לפזר מעל כל תאנה מעט סוכר חום ולהכניס לתנור על החום הכי גבוה שיש (לשים את התבנית עם הפאי בקומה הכי עליונה בתנור) למשך 15-20 דקות (הצבע של התאנים צריך להיות מקורמל).
  • 3 הרי לכם פאי תאנים פשוט מושלם - תיהנו ובתיאבון חיוך

ציוד נדרש: תבנית פאי 26 ס"מ.

הערך התזונתי כולל את כל קרם הפטיסייר שלא נעשה שימוש בכולו ולכן הסימון התזונתי לא מדויק. הכוס בה השתמשתי במתכון היא חד פעמית של שתייה חמה (אלא אם כן מצוין אחרת). זמן ההכנה כולל את זמן קירור הבצק.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
2.2% 21.1% 8.4% 68.3%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.28 (0.28 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב