דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

20 מנות/יחידות, 65 גרם למנה\יחידה

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
קאפקייקס לימון בזיגוג מרנג שוויצרי
קאפקייקס לימון מיוחד וטעים
  • 1 מתחילים בלחמם את התנור ל- 180 מעלות.
  • 2 בקערה גדולה מקרימים יחד את החמאה והסוכר בעזרת כף עץ/לקקן עד לקבלת מרקם אחיד. ניתן להשתמש במיקסר עם וו גיטרה במקום לעשות את הפעולה ידנית.
  • 3 מוסיפים את הביצים אחת אחת, מערבבים היטב את הבלילה להטמעת הביצים אחרי הכנסת כל אחת מהן.
  • 4 מכניסים פנימה את מיץ הלימון, גרידת הלימון ותמצית הוניל ומערבבים. התערובת תרגיש נוזלית וזה בסדר.
  • 5 מנפים את הקמח לקערה נפרדת, ומערבבים יחד עם המלח ואבקת האפייה.
  • 6 לסיום מכניסים לסירוגין את היבשים והחלב - מתחילים בהוספת חצי מכמות היבשים (הקמח, אבקת האפייה והמלח), מערבבים היטב, מוסיפים את החלב, מערבבים היטב, ומסיימים בתערובת הקמח. מערבבים רק עד שכבר לא רואים קמח, כדי להשאיר את הקאפקייקס עם מרקם עדין ונעים בפה.
  • 7 מחלקים את הבלילה בתבנית קאפקייקס עד 2/3 גובה, ואופים כ- 25-30 דקות, או עד שקיסם הננעץ במרכז יוצא נקי. משאירים לקירור על רשת.
  • 8 בינתיים מכינים את הזיגוג: על בן-מארי מחממים את החלבונים והסוכר יחד תוך כדי טריפה מתמדת (כדי שלא תיווצר חביתה), עד שכל הסוכר נמס בתערובת. אם רוצים להיות בטוחים שפסטרנו את הביצים - משתמשים במד חום, מעלים את הטמפרטורה ל- 60 מעלות ומערבבים הכל ל- 5 דקות לפחות.
  • 9 מעבירים את החלבונים והסוכר לקערת מיקסר עם וו גיטרה ומקציפים עד שמתקבל קצף תפוח, לבן וגבוה.
  • 10 מעבירים את הקציפה לשק זילוף עם צנתר כוכב, ומזלפים תלוליות קטנות על הקאפקייקס. בעזרת ברנר (מבער) שורפים את החלק העליון של הזיגוג רק עד שהזיגוג משחים בקצוות.
  • 11 לקישוט ניתן לעטר מעל הקאפקייקס בזסט לימון.
  • 12 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: תבנית קאפקייקס.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.1% 17.4% 9.5% 73%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.21 (0.21 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב