דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

6 מנות/יחידות, 318 גרם למנה\יחידה (5-7 מנות (תלוי בגודל המנה))

  • הקציצות
  • בצל - יחידה בינונית (125 גרם)
  • שום - שן
  • לחם אחיד פרוס - פרוסה (30 גרם)
    רטובה וסחוטה
  • בשר בקר טחון - 500 גרם
  • ביצה - Large
  • פירורי לחם - 2 כף - סה"כ (22 גרם)
  • מלח - 1/2 כפית שטוחה
    לפי הטעם
  • פלפל שחור - 1/2 כפית שטוחה
    לפי הטעם
  • הרוטב
  • שמן קנולה -  כף - סה"כ (25 מ"ל)
    2-3 כפות לטיגון עלי הסלק
  • שמן קנולה - כפית (5 מ"ל)
    לטיגון הבצל
  • בצל - יחידה בינונית (125 גרם)
    קצוץ
  • שום - 2 שן
    כתושות
  • תפוח אדמה - 2 יחידה בינונית - סה"כ (338 גרם)
    חתוכים לקוביות
  • גזר - יחידה בינונית ללא קליפה (116 גרם)
    חתוך
  • שעועית לבנה -  כוס - סה"כ (282 גרם)
    שעועית לבנה שכבר מבושלת
  • כורכום - 1/4 כפית שטוחה
    לפי הטעם
  • צ`ילי גרוס - קורט (1 גרם)
    מעט שבבי צ`ילי לחריפות
  • מלח - 1/2 כפית שטוחה
    לפי הטעם
  • פלפל שחור - 1/2 כפית שטוחה
    לפי הטעם
  • מים - כוס (240 מ"ל)
  • עלי סלק שטופים וחתוכים - חבילה אחת
    רק החלק הירוק

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
קציצות ברוטב מנגולד ירוק
קציצות ברוטב מנגולד לחורף
  • 1 הכנת עלי הסלק (נקראים גם עלי מנגולד): מטגנים את עלי הסלק ב- 2-3 כפות שמן במחבת על אש נמוכה למשך כ- 20-30 דקות עד שהם משחירים (מערבבים כל זמן הטיגון על מנת שהעלים לא יישרפו לנו).
  • 2 הכנת הקציצות: טוחנים במעבד מזון את הבצל, השום ופרוסת הלחם ומעבירים לקערה. מוסיפים לקערה את הבשר הטחון, מערבבים ומאחדים את התערובת, מוסיפים את הביצה, פירורי הלחם, המלח והפלפל השחור, ומערבבים היטב עד לאיחוד.
  • 3 הכנת הרוטב: בכפית השמן מטגנים מעט את הבצל, מוסיפים את השום, תפוחי האדמה והגזר, מאדים מעט ומוסיפים את השעועית הלבנה המבושלת (מומלץ להשתמש בשעועית לבנה מוכנה מוקפאת) ואת המנגולד המטוגן.
  • 4 מתבלים בכורכום, הצ`ילי הגרוס (לא חובה), המלח והפלפל השחור, ומוסיפים את המים.
  • 5 יוצרים כדורים בגודל הרצוי מתערובת הבשר שהכנו ומסדרים יפה ובזהירות בסיר (מוסיפים מעט מים במידה וחסר במהלך הבישול).
  • 6 מעבירים לאש נמוכה וממשיכים לבשל במשך כשעה.
  • 7 בתיאבון חיוך

הערך התזונתי לא כולל את עלי הסלק (המנגולד). שיטת ההכנה כוללת גם טיגון.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
7% 14% 36.7% 42.3%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
©FoodsDictionary 2021, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב