מצרכים למתכון
6 מנות/יחידות, 202 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)
אופן הכנת המתכון
- עיקריותסוג המנה
- בינונידרגת קושי
- בערך שעהזמן הכנה
- בשרי, כשרכשרות
לזניה בשרית מטריפת חושים
- 1 מטגנים את הבצל בכף השמן עד להזהבה קלה, מוסיפים עוד כ- 3 כפות שמן ואת בשר הבקר הטחון וממשיכים לטגן עד שהבשר משנה את צבעו. מוסיפים את התבלינים ומניחים בצד.
- 2 מכינים את רוטב העגבניות: מטגנים את הבצל בכף השמן (מוסיפים אותו לאחר מכן אל כל המצרכים בבישול). מבשלים את כל מצרכי הרוטב כ- 8 דקות עד ליצירת רוטב מעט סמיך (מתחילים עם כוס וחצי מים רותחים). ניתן להוסיף מים במידת הצורך (על מנת שיהיה עסיסי).
- 3 לוקחים תבנית פיירקס מלבנית ויוצקים אליה מעט מרוטב העגבניות. מסדרים מעל הרוטב 3 דפי לזניה, מעל מוסיפים שכבת רוטב ומעליו שכבה מתערובת הבשר. שוב מוסיפים שכבה של דפי לזניה ושוב רוטב ואז בשר. שוב מוסיפים דפי לזניה ולבסוף רק רוטב (סה"כ 4 שכבות).
- 4 מפזרים מעל הלזניה מעט מלח גרוס ומרססים מעט שמן.
- 5 מכסים בנייר כסף, מכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות טורבו ואופים במשך כחצי שעה עד לריכוך. אני בין לבין הוספתי מעט מים רותחים ליצירת עסיסיות ברוטב. המים מתאדים - לא לפחד.
- 6 מעטרים בבזיליקום קצוץ ומגישים לזניה בשרית מעולה וטעימה.
- 7 בתיאבון
ללא צבעי מאכל
ללא חומרים משמרים
ציוד נדרש: תבנית פיירקס 20x30 (אפשר גם חד פעמית).
שיטת ההכנה כוללת גם טיגון ובישול.
התפלגות ערך תזונתי במתכון
התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים |
שומנים |
חלבונים |
פחמימות |
3% |
18.1% |
32.4% |
46.5% |
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה.
קרא עוד.
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב