דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

6 מנות/יחידות, 202 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

  • תערובת הבשר
  • שמן קנולה - כף (10 מ"ל)
    לטיגון הבצל
  • בצל - יחידה קטנה (63 גרם)
    עבור 3 כפות גדושות בצל מטוגן
  • שמן קנולה - 3 כפות - סה"כ (30 מ"ל)
    לטיגון הבשר
  • בשר בקר טחון - 400 גרם
  • מלח - 1/2 כפית שטוחה
    לפי הטעם
  • פלפל שחור - 1/4 כפית שטוחה
    לפי הטעם
  • בהרט - 1/2 כפית שטוחה
    לפי הטעם
  • כורכום - 1/2 כפית שטוחה
    לפי הטעם
  • הרוטב
  • שמן קנולה - כף (10 מ"ל)
    לטיגון הבצל
  • בצל - 3/4 יחידה קטנה - סה"כ (47 גרם)
    עבור 2 כפות גדושות בצל מטוגן
  • שום - 2 שיניים
    כתושות
  • רסק עגבניות - 4 כפות - סה"כ (172 גרם)
    כפות גדושות
  • קוביות עגבניות - קופסת שימורים (240 גרם)
    כוס אחת
  • מלח - כפית שטוחה
    לפי הטעם
  • פפריקה - כף גדושה
    לפי הטעם
  • כורכום - 1/3 כפית שטוחה
    לפי הטעם
  • סוכר - 1/2 כפית שטוחה - סה"כ (3 גרם)
    לפי הטעם
  • בזיליקום - כפית-קצוץ (1 גרם)
    עלה אחד קצוץ (לפי הטעם)
  • צ`ילי גרוס - 3 גרם
    1/2 כפית (לא חובה)
  • מים רותחים - לפי הצורך
  • דפי הלזניה ומצרכים נוספים
  • דפי לזניה - 12 יחידות - סה"כ (180 גרם)
  • מלח גס - 1/2 כפית שטוחה
    לפי הטעם - לפיזור מעל הלזניה
  • תרסיס שמן קנולה - 4 מנות - סה"כ (1 מ"ל)
    לריסוס על הלזניה
  • בזיליקום - חופן (6 גרם)
    קצוץ - לפיזור מעל הלזניה

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
לזניה בשרית מעולה
לזניה בשרית מטריפת חושים
  • 1 מטגנים את הבצל בכף השמן עד להזהבה קלה, מוסיפים עוד כ- 3 כפות שמן ואת בשר הבקר הטחון וממשיכים לטגן עד שהבשר משנה את צבעו. מוסיפים את התבלינים ומניחים בצד.
  • 2 מכינים את רוטב העגבניות: מטגנים את הבצל בכף השמן (מוסיפים אותו לאחר מכן אל כל המצרכים בבישול). מבשלים את כל מצרכי הרוטב כ- 8 דקות עד ליצירת רוטב מעט סמיך (מתחילים עם כוס וחצי מים רותחים). ניתן להוסיף מים במידת הצורך (על מנת שיהיה עסיסי).
  • 3 לוקחים תבנית פיירקס מלבנית ויוצקים אליה מעט מרוטב העגבניות. מסדרים מעל הרוטב 3 דפי לזניה, מעל מוסיפים שכבת רוטב ומעליו שכבה מתערובת הבשר. שוב מוסיפים שכבה של דפי לזניה ושוב רוטב ואז בשר. שוב מוסיפים דפי לזניה ולבסוף רק רוטב (סה"כ 4 שכבות).
  • 4 מפזרים מעל הלזניה מעט מלח גרוס ומרססים מעט שמן.
  • 5 מכסים בנייר כסף, מכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות טורבו ואופים במשך כחצי שעה עד לריכוך. אני בין לבין הוספתי מעט מים רותחים ליצירת עסיסיות ברוטב. המים מתאדים - לא לפחד.
  • 6 מעטרים בבזיליקום קצוץ ומגישים לזניה בשרית מעולה וטעימה.
  • 7 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: תבנית פיירקס 20x30 (אפשר גם חד פעמית).

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון ובישול.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
3% 18.1% 32.4% 46.5%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.23 (0.24 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב