דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

10 מנות/יחידות, 370 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

  • הפלפלים למילוי
  • פלפל צהוב - 10 יחידות בינוניות - סה"כ (1.22 ק"ג)
    שילוב של צהובים וכתומים
  • המלית
  • שמן זית - כף (10 מ"ל)
    לטיגון הבצל והשום
  • בצל - יחידה גדולה (322 גרם)
    חתוך לקוביות
  • שום - 2 שיניים
    טריות וכתושות
  • בשר בקר טחון - 500 גרם
  • רסק עגבניות - 2 כפות - סה"כ (86 גרם)
    רסק עגבניות בשפופרת
  • אורז בסמטי - כוס (146 גרם)
    לא מבושל
  • מלח - כפית שטוחה
    לפי הטעם
  • פלפל לבן - 1/8 כפית שטוחה
    טחון - לפי הטעם
  • אורגנו מיובש - 1/2 כפית שטוחה (1 גרם)
    לפי הטעם
  • עגבנייה מיובשת - 3 גדלים ממוצעים - סה"כ (15 גרם)
    2 כפות עגבניות מיובשות קצוצות
  • צ`ילי יבש - 1/8 כפית
    אופציונאלי
  • הרוטב
  • שמן זית - כף (10 מ"ל)
    לטיגון הבצל והשום
  • בצל - יחידה גדולה (322 גרם)
    חתוך לקוביות
  • שום - 2 שיניים
    טריות וכתושות
  • עגבניות חתוכות דק - 2 קופסאות פלסטיק - סה"כ (800 גרם)
    שימורי עגבניות מרוסקות
  • רסק עגבניות - 2 כפות - סה"כ (86 גרם)
    רסק עגבניות בשפופרת
  • מים - 1/2 כוס - סה"כ (120 מ"ל)
  • מלח - 1/2 כפית שטוחה
    לפי הטעם
  • אורגנו מיובש - 1/4 כפית שטוחה - סה"כ (0 גרם)
    לפי הטעם
  • עגבנייה מיובשת - 3 גדלים ממוצעים - סה"כ (15 גרם)
    2 כפות עגבניות מיובשות קצוצות

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
פלפלים ממולאים בקר, אורז ועגבניות מיובשות
ממולאים עם טוויסט עגבניות מיובשות
  • הכנת המלית ומילוי הפלפלים:
  • 1 במחבת עם כף שמן זית מטגנים את הבצל והשום עד להזהבה ומצננים.
  • 2 בקערה שמים את כל מצרכי המלית, מוסיפים את הבצל והשום ומערבבים.
  • 3 שוטפים את הפלפלים, חותכים ומנקים את הגרעינים.
  • 4 ממלאים את הפלפלים (לא דוחסים את המלית).
  • הכנת הרוטב בישול הממולאים:
  • 1 בסיר רחב (בו אנו הולכים לבשל את הפלפלים) עם כף שמן זית מטגנים את הבצל והשום עד להזהבה.
  • 2 מוסיפים את שימורי העגבניות, רסק העגבניות, המים, התבלינים והעגבניות המיובשות.
  • 3 מביאים את הרוטב לרתיחה.
  • 4 מנמיכים את האש ומסדרים את הפלפלים בסיר.
  • 5 מבשלים על אש נמוכה עם מכסה כשעה וחצי, במהלך הבישול לוקחים את הרוטב שבתחתית הסיר ושופכים על מלית הפלפלים על מנת להעניק לחות.
  • 6 בתיאבון חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. עדיף להשתמש ברסק עגבניות בשפורפרת של MUTTI.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
4.5% 9.4% 29.9% 56.2%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.11 (0.12 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב