מצרכים למתכון
12 מנות/יחידות, 85 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)
אופן הכנת המתכון
- קינוחיםסוג המנה
- מתקדםדרגת קושי
- מעל שעהזמן הכנה
- חלבי, כשרכשרות
שילוב טעים בין פטיסייר לאוכמניות
- 1 מתחילים בהכנת הבצק: למיקסר עם וו לישה מכניסים את השמרים ומערבבים עם המים. מכניסים את הסוכר, שני סוגי הקמחים, החמאה (ה- 25 גרם הראשונים בלבד), החלב והמלח, ומתחילים בערבוב איטי של כל המצרכים. מדי פעם מגרדים את התחתית ומוודאים שכל המצרכים מתערבבים. ממשיכים בערבוב רק עד לקבלת מסה אחידה של הבצק.
- 2 מכסים את הקערה בניילון נצמד ומשאירים לתפוח כשעה וחצי בטמפרטורת החדר.
- 3 מוציאים מהבצק את האוויר בעזרת הידיים, ומעבירים את הבצק למקרר להמשך תפיחה לעוד שעה.
- 4 מוציאים את הבצק מהמקרר ומרדדים אותו למלבן בעובי של ס"מ.
- 5 מחלקים את הבצק לשליש ושני שליש (אפשר לקפל וליצור את הסימון או לדמיין בראש איפה עובר הקו של שני שליש בצק). מחממים בידיים מעט 60 גרם חמאה כדי להקל על המריחה - מורחים בידיים או בעזרת סכין שכבה אחידה של החמאה על שני שליש בצק.
- 6 מקפלים את שליש הבצק ללא החמאה למרכז, מקפלים מעליו את השליש עם החמאה מעל הכל. כך נוצרו לנו שלוש שכבות בצק שבין כל שכבה יש חמאה.
- 7 מרדדים את הבצק לאורך הקיפולים - כלומר, אם סגרנו את הבצק כלפי שמאל (או ימין) הרידוד יהיה קדימה-אחורה (בכיוון הנגדי לקיפול).
- 8 מקפלים שוב את השליש החיצוני לאמצע ואת השליש הנותר מעליו, ומרדדים שוב באותה הצורה כמו בשלב הקודם.
- 9 מקפלים שוב את הבצק לשלישים אחד על השני כמו בשלבים הקודמים ומכניסים למקרר לשעה וחצי לפחות, או עד שהבצק קר למגע. אם אין זמן להמשיך את התהליך באותו היום - מכניסים את הבצק למקפיא, וביום שאחרי אפשר להפשיר דרך המקרר ולהמשיך.
- 10 חוזרים שוב על שלבים 6-10 (מריחת חמאה על שני שליש בצק, קיפול, רידוד, קיפול, רידוד, קיפול) ומכניסים למקרר שוב לשעתיים קירור, או עד שהבצק קר למגע. גם כאן, אם אין זמן להמשיך את התהליך באותו היום - מכניסים את הבצק למקפיא, וביום שאחרי אפשר להפשיר דרך המקרר ולהמשיך.
- 11 בינתיים נמשיך להכין את קרם הפטיסייר: בסיר קטן מרתיחים את החלב עם 50 גרם הסוכר וגרגירי הוניל פלוס מקל הוניל עצמו. במקביל בקערה חסינת חום מערבבים את החלמונים עם ה- 25 גרם סוכר הנוספים והקורנפלור.
- 12 כשהחלב רתח - שופכים אותו על החלמונים ומערבבים מהר כדי שהחלמונים לא ייקרשו.
- 13 מסננים את הבלילה חזרה לסיר ומערבבים מהר על אש קטנה, עד שהתערובת מתחילה להסמיך. מורידים מהאש ברגע שמתפוצצת הבועה הראשונה בקרם.
- 14 מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר.
- 15 כשהבצק התקרר - מוציאים מהמקרר ומרדדים על משטח מקומח מעט למלבן בגודל 25X50 בערך.
- 16 מורחים את קרם הפטיסייר מעל הבצק ומפזרים את האוכמניות בנדיבות מעל.
- 17 מגלגלים את הבצק לגליל הדוק וחותכים לרוחבו של הגליל, כך שיתקבלו שתי רצועות ארוכות והמילוי ייחשף.
- 18 מניחים את שתי הרצועות אחת על השנייה בצורת פלוס, מגלגלים את הקצוות אחת מסביב לשנייה, כמו בבורג.
- 19 מעבירים לתבנית אינגליש קייק משומנת ומתפיחים כ- 45-60 דקות נוספות. בינתיים מחממים את התנור לחום של 160 מעלות.
- 20 לאחר ההתפחה מברישים בביצה, מכניסים לתנור ואופים את הקראנץ` למשך 30-35 דקות, או עד שהוא מקבל גוון חום-כהה בחלקו העליון.
- 21. מוציאים, מקררים ומגישים - בתיאבון
ללא צבעי מאכל
ללא חומרים משמרים
ציוד נדרש: תבנית אינגליש קייק.
הערך התזונתי לא כולל את מקל הוניל/מחית הוניל.
התפלגות ערך תזונתי במתכון
התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים |
שומנים |
חלבונים |
פחמימות |
0.5% |
29.4% |
9.8% |
60.3% |
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה.
קרא עוד.
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב