מצרכים למתכון
8 מנות/יחידות, 190 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)
אופן הכנת המתכון
- עיקריותסוג המנה
- מתחילדרגת קושי
- בערך שעהזמן הכנה
- בשרי, כשרכשרות
טוויסט נהדר של טחינה וסילאן מעל הכנאפה
- 1 לפזר את אטריות הקדאיף על תבנית אפייה ולפתוח/להפריד אותן היטב בעזרת הידיים. להוסיף את השמן ולהמשיך במלאכת ההפרדה.
- 2 לאפות את אטריות הקדאיף בתנור בחום של 160 מעלות למשך כ- 5-10 דקות עד לשיזוף קל של האטריות (תלוי בסוג התנור - לכן יש לשים לב שלא לייבש יתר על המידה את אטריות הקדאיף).
- 3 לטגן את הבצל בשמן עד הזהבה קלה, להוסיף את השום, להמשיך לטגן דקה-שתיים, להוסיף את בשר הבקר הטחון (המתובל בתבלינים: ראס אל חנות, קינמון, מלח ופלפל שחור) ולהמשיך לטגן עד שמשנה את צבעו.
- 4 לחמם מעט את הצנוברים במחבת נפרדת, לפזר מעל הבשר ולערבב מעט.
- 5 לרפד חצי מכמות הקדאיף בתבנית אפייה מתאימה, להוסיף מעל את תערובת הבשר ולשטח מעט.
- 6 להוסיף את החצי השני של אטריות הקדאיף מעל ולהדק היטב.
- 7 לאפות את הכנאפה הבשרית בתנור ב- 180 מעלות למשך כ- 15-20 דקות.
- 8 לפזר מעל הכנאפה את הטחינה והסילאן לפי הטעם.
- 9 בתיאבון
טיפ למתכון
ניתן להוסיף לתערובת הבשר או מעל הכנאפה גם שקדים מולבנים פרוסים, פיסטוקים או אגוזים מסוכרים.
הערך התזונתי לא כולל את הראס אל חנות. שיטת ההכנה כוללת גם טיגון.
התפלגות ערך תזונתי במתכון
התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים |
שומנים |
חלבונים |
פחמימות |
2.7% |
18.6% |
26.1% |
52.6% |
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה.
קרא עוד.
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב