דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

8 מנות/יחידות, 324 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

  • כתף בקר - 500 גרם
    חתוך לקוביות
  • שמן קנולה - 3 כפות - סה"כ (30 מ"ל)
    לטיגון
  • בצל - יחידה בינונית (125 גרם)
    קצוץ
  • תפוח אדמה - 5 יחידות בינוניות - סה"כ (845 גרם)
    קלופים וחתוכים לרבעים
  • תפוח עץ ללא קליפה - 2 יחידות בינוניות - סה"כ (340 גרם)
    ירוקים - חתוכים לרבעים
  • שזיף - 300 גרם
    קטנים ושלמים (כ- 10 יחידות)
  • סוכר - 5 כפות שטוחות - סה"כ (75 גרם)
  • מלח - 1/2 כפית שטוחה
    לפי הטעם
  • פלפל שחור - 1/2 כפית שטוחה
    לפי הטעם
  • פובידל - 3 כפיות - סה"כ (42 גרם)
    ריבת שזיפים (לא חובה)
  • כוסברה מיובשת - כף (2 גרם)
    לפי הטעם
  • רסק עגבניות - 2 כפות - סה"כ (86 גרם)
  • מים - כוס (240 מ"ל)
    לערבוב עם רסק העגבניות
  • תמרינדי - כף אחת
    חמוץ בצבע שחור

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
תבשיל בשר בקר ותפו"א עם תפוחי עץ ושזיפים
תבשיל בשר בקר מהמטבח הגיאורגי
  • 1 בסיר לשים את קוביות הבשר, למלא במים ולהביא לרתיחה (לניקוי הבשר).
  • 2 לשפוך את המים ולשטוף את הבשר היטב.
  • 3 לשים בסיר מים נקיים ולבשל את קוביות הבשר במשך כ- 40 דקות.
  • 4 לטגן מעט את הבצל בשמן, להוסיף את הבשר המבושל, תפוחי האדמה, תפוחי העץ והשזיפים (שזיפים קטנים ושלמים ללא גלעין), לתבל בסוכר, המלח, הפלפל השחור והתמרהינדי, להוסיף את ריבת השזיפים והכוסברה המיובשת, ולערבב.
  • 5 לבשל על אש נמוכה במשך כ- 20 דקות. לאחר מכן, להוסיף את רסק העגבניות המעורבב עם המים, לערבב ולבשל כ- 30 דקות נוספות על אש נמוכה.
  • 6 בתיאבון חיוך

הערך התזונתי לא כולל את התמרינדי. שיטת ההכנה כוללת גם טיגון.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
4.7% 10.6% 24.2% 60.5%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.13 (0.13 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב