דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

6 מנות/יחידות, 451 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
כרעי עוף ותפוחי אדמה ברוטב שום שמיר
תבשיל כרעי עוף טעים לצהריים ולסופ"ש
  • 1 מתבלים את כרעי העוף (לאחר שהשרנו כ- 5 דקות במים רותחים וניקינו) עם הפפריקה, הכורכום והמלח, ומטגנים במחבת יציקה (ציפוי טפלון/קרמי) בשמן עד להזהבה משני הצדדים.
  • 2 בסיר סוטג` בינוני מטגנים את הבצל בשמן עד להזהבה. מוסיפים את קוביות השום ומטגנים עוד כדקה. מוסיפים את קוביות תפוחי האדמה וממשיכים לטגן תוך כדי ערבוב כ- 10 דקות.
  • 3 מוסיפים את הכורכום, הפלפל השחור הגרוס והכוסברה המיובשת ומערבבים.
  • 4 מוסיפים את המים הרותחים, אבקת מרק העוף והשמיר הקצוץ ומערבבים.
  • 5 מסדרים את כרעי העוף מעל תפוחי האדמה ומבשלים כ- 40 דקות: 20 דקות ראשונות עם מכסה מעט פתוח לצמצום הנוזלים, לאחר מכן מכסים וממשיכים לבשל על אש קטנה (במהלך הבישול יוצקים מהרוטב על העוף בעזרת כף).
  • 6 בתיאבון חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. יש להשתמש ב- 3 כרעי עוף שלמים (במצרכים כתוב "חלקים אכילים בלבד" לשם קבלת ערך תזונתי מדויק יותר). התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
4.2% 17.7% 37.7% 40.4%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.23 (0.24 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב