דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

2 מנות/יחידות, 743 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
עוגת חצילים
עוגת חצילים זוגית טעימה ועשירה
  • 1 לשטוף היטב את החצילים, לייבש, לפרוס אותם לאורך בעובי של 1 ס"מ (לא דק), לפזר מעל מלח לפי הטעם ולרסס מעט ספריי שמן.
  • 2 במחבת פסים, בטוסטר פסים או בתנור לקלות את החצילים מכל צד עד שמשחימים (כ- 4 דקות מכל צד).
  • 3 לסדר חצי מכמות החצילים הקלויים על תבנית עם נייר אפייה, מעל למרוח כף רסק העגבניות אחת, לפזר כפית אורגנו אחת, להוסיף את גבינת הקוטג` והעגבניה, ולאחר מכן את חצי הכמות השנייה של החצילים, הפטריות, כף רסק עגבניות נוספת, כפית אורגנו נוספת, הגבינה הצפתית, הגבינה הצהובה המגורדת, עגבניות השרי והפלפל החריף.
  • 4 להכניס לאפייה בתנור בחום של 200 מעלות למשך כחצי שעה, עד שהחלק העליון מקבל צבע יפה ושחום.
  • 5 להמתין כחצי שעה לפני שאוכלים כדי שהמצרכים יתגבשו ויהיה קל לחתוך.
  • 6 הרי לכם עוגת חצילים טעימה - בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: תבנית בקוטר 20 ס"מ, תבנית אינגליש קייק או תבנית מלבנית בינונית.

שיטת ההכנה כוללת גם קלייה.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
13.6% 8.3% 19.7% 58.4%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.11 (0.13 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב