דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

18 מנות/יחידות, 238 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל השטרודלים)

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
שטרודל תפוחים גרוזיני
שטרודל טעים מהמטבח הגרוזיני העשיר
  • 1 בקערה לשים את הקמח, המלח הסוכר, השמן, הביצה והמים, וללוש לבצק נעים, רך ואלסטי.
  • 2 לחלק ל- 2 כדורים שווים, לעטוף בניילון נצמד ולשים בצד למנוחה (כשעה-שעה וחצי).
  • 3 לקלף את התפוחים, לגרד בפומפייה גסה ולסחוט מנוזלים (את המיץ אפשר לשמור ולשתות).
  • 4 לפתוח כל כדור לעלה דק, לשים במרכז חצי מכמות התפוחים המגורדים, לפזר על התפוחים את הסוכר, לערבב ולפזר על שטח הבצק.
  • 5 לטפטף כ- 3 כפות שמן על כל שטח הבצק והתפוחים, לגלגל את הבצק לרולדה במשיכות על משטח מקומח (לגלגל, למשוך ושוב לגלגל) ולחתוך לרוחב של כ- 5 ס"מ.
  • 6 לרפד תבנית עם נייר אפייה ולשמן קלות.
  • 7 לחמם את התנור לחום של 220 מעלות, לסדר בתבנית את השטרודל ובעזרת הידיים למרוח מעל השטרודל שמן (במידה ומברישים עם המברשת אז להיזהר שלא ייקרע הבצק).
  • 8 לפזר מעל השטרודל את הסוכר ובשוליים גם לשים מהסוכר לקבלת קרמל.
  • 9 להכניס לתנור שחומם מראש ולאפות כ- 25-35 דקות עד לקבלת צבע זהוב. לסדר על צלחת הגשה כשהשטרודל עדיין חם.
  • 10 מתקבל שטרודל תפוחים מפנק במיוחד - בתיאבון חיוך

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
3.4% 13% 4.2% 79.4%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.16 (0.16 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב