דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

5 מנות/יחידות, 365 גרם למנה\יחידה (מנות גדולות)

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • בשרי, לא כשרכשרות
קארי עוף וחצילים
מנה אסייאתית בשילוב מבחר טעמים
  • 1 ממלאים סיר במים ומביאים לרתיחה עבור הנודלס.
  • 2 מכינים את החצילים: מחממים ווק או מחבת עמוקה על אש גבוהה מאוד (אפשר גם בסוטאז` למי שאין). מוזגים לווק את שמן הזית ושופכים לתוכו את החצילים. מקפיצים מעט את החצילים בשמן ומטגנים אותם. מוסיפים מלח וממשיכים לטגן. אין צורך להוסיף עוד שמן, נותנים להם להישרף קצת כדי שיאבדו מהטעם המריר שלהם. בינתיים מכינים את תערובת הקציצות ותוך כדי מקפיצים ומערבבים את החצילים.
  • 3 מכינים את הקציצות: בקערה מערבבים את כל מרכיבי הקציצות ולשים היטב עד שהתערובת מעט תידבק לכם לידיים. מניחים את קערת הקציצות רגע בצד ומוציאים את החצילים המטוגנים לקערה נפרדת.
  • 4 מכינים את הרוטב: באותו ווק של החצילים מחממים מעט שמן ומטגנים בו את הג`ינג`ר והצ`ילי הפרוס למספר שניות. מוסיפים את השום ואת כף משחת הקארי הצהוב, ומטגנים גם מספר שניות כדי שלא יישרפו.
  • 5 מוסיפים את קרם הקוקוס לאט לאט (מוסיפים תחילה 1/3 מכמות הפחית ונותנים לה להתקרמל (בועות קטנות יופיעו), ואז לאט לאט מוסיפים את כל הפחית עד שתרוקנו את כולה לתוך הווק).
  • 6 ממלאים 3/4 מפחית הקוקוס המרוקנת במים ומוסיפים לרוטב. מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש מעט לבעבוע קל.
  • 7 יוצרים מתערובת הקציצות כדורים ומסדרים במעגל בתוך הרוטב. אמורים לצאת כ- 22 כדורים. מפזרים את החצילים מעל ומשקשקים את הווק כדי לפזר את כל הקציצות והחצילים בתוך הרוטב. אפשר לעשות זאת בזהירות גם עם כף עץ.
  • 8 מבשלים את הקציצות כ- 20 דקות ומדי פעם מערבבים אותן. אחרי רבע שעה מכניסים את הנודלס לסיר המים הרותחים, מבשלים כ- 3 דקות ומסננים. מוסיפים לרוטב גרידה ומיץ מלימון אחד ומערבבים. מפזרים מלמעלה חופן כוסברה קצוצה ובצל ירוק קצוץ גס.
  • 9 מגישים: בקערות עמוקות מניחים מנה יפה של נודלס ומעליה את הקציצות והחצילים. פשוט מעדן!
  • 10 בתיאבון חיוך

הערך התזונתי לא כולל את הצ`ילי הגרוס. שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. תמיד התחברתי לאוכל מהמזרח הרחוק. הצבעים והטעמים החזקים עושים לי את זה מאוד. אני אוהב למלא את הבית בריח חזק של קארי וצ`ילי, של ג`ינג`ר ושום. לוקח המון זמן להגיע לריח שכזה, ריח שטומן בחובו את כל שכבות הטעם. המנה הזו היא מנה מנצחת והיא בהחלט נכנסת למנות המובילות שלי לשנת 2016, גם בגלל שהשנה תהיה (ככל הנראה) השנה שאני אבקר לראשונה במזרח, וגם בגלל שהיא פשוט עושה את העבודה בזמן קצר מאוד, ובאופן הכנה פשוט מאוד אתם יכולים להגיע לטעמים החזקים האלה ולצבעים המשגעים האלה. שימו קערת נודלס ליד ואתם מסודרים (אפשר גם אורז לבן פשוט). ואם יש ילדים בסביבה או כאלה שפחות מתחברים לחריף, דללו קצת את האלמנטים החריפים - פחות צ`ילי, פחות שום ופחות ג`ינג`ר יפתרו את הבעיה, ואפילו כף סוכר חום תבוא טוב כאן, מה גם שהחריפות נעלמת קצת שהמנה מתחברת לנודלס.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
3.8% 26.1% 28.8% 41.3%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.37 (0.39 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב