דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

8 מנות/יחידות, 327 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
סטייק סלמון במרינדת קלמנטינה מפנקת
סלמון אפוי במרינדה מיוחדת וטעימה
  • 1 את פילה הסלמון הטרי לחתוך ל- 8 נתחים אישיים של 100 גרם כל אחד.
  • 2 לשפשף את נתחי הדג עם חצי לימון, להשרות עם מעט מלח גס כחצי שעה ולשטוף היטב.
  • 3 לערבב בקערה את כל מצרכי תיבול הדג.
  • 4 לסדר את נתחי פילה הסלמון בתבנית ולצקת מעליהם את בלילת התיבול. לדאוג שהתיבול יהיה גם מתחת לדג.
  • 5 לכסות את התבנית בנייר כסף ולהכניס לתנור שחומם מראש ל- 190 מעלות טורבו למשך כ- 30 דקות עד להזהבה (תלוי בתנור, לבדוק את הדג לאחר כ- 20 דקות של אפייה. לא לייבש - הדג אמור להיות עסיסי.
  • 6 הכנת הפירה: לקלף את תפוחי האדמה ולחתוך לקוביות. לבשל את תפוחי האדמה במים רותחים עם הכורכום עד לריכוך. למעוך את תפוחי האדמה המבושלים לפירה (לשפוך מעט גם ממי הבישול) עד ליצירת בלילה חלקה. להוסיף את התיבול והשמן ולערבב היטב.
  • 7 עיצוב המנה: בצלחת הגשה למרוח שכבת פירה, מעט נבטי חמנייה ועליהם נתח פילה סלמון מפנק.
  • 8 בתיאבון חיוך

הערך התזונתי לא כולל את הלימון והמלח הגס להשריית נתחי הדג, תערובת התבלינים לצלי ואת נבטי החמנייה להגשה. שיטת ההכנה כוללת גם בישול. מנה קלה להכנה שכולם אוהבים - גם ילדים וגם מבוגרים. אפשר להכינה כל השנה (אם אין קלמנטינה אז אפשר תפוז או מנדרינה).

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
4.6% 18.1% 27.7% 49.6%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
©FoodsDictionary 2021, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב