דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

16 מנות/יחידות, 70 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
עוגת תפוזים ופרג בציפוי גנאש שוקולד
שילוב מופלא בין תפוזים לפרג
  • הכנת תערובת עוגת התפוזים:
  • 1 להפריד את הביצים ולהקציף במיקסר את החלבונים ביחד עם המלח והסוכר עד לקבלת קצף יציב.
  • 2 לטרוף את החלמונים בקערה ביחד עם השמן, מיץ התפוזים, גרידת התפוז וסוכר הוניל. לשלב את הקמח התופח ולהמשיך לערבב.
  • 3 לאחד את קצף החלבונים בתערובת החלמונים. לערבב בעדינות עד שמתקבל מרקם אחיד.
  • הכנת תערובת הפרג:
  • 1 לבשל בסיר קטן את הפרג הטחון ביחד עם הסוכר, הקורנפלור והחלב למשך כ- 5 דקות (לבחוש כל הזמן).
  • 2 להסיר מהאש, להוסיף את גרידת הלימון והחמאה ולקרר עד לטמפרטורת החדר.
  • הרכבת העוגה:
  • 1 לקחת כוס וחצי מתערובת עוגת התפוזים ולשלב בתערובת הפרג (לערבב עד לקבלת תערובת אחידה).
  • 2 לשמן תבנית בקוטר 24-26 ס"מ.
  • 3 להעביר את רוב תערובת הפרג אל תוך התבנית (להשאיר 1/3 מהתערובת לשכבה דקה נוספת).
  • 4 לשפוך מעל את רוב תערובת עוגת התפוזים (להשאיר כ- 1/4 מהתערובת בצד גם כן).
  • 5 לשפוך את שארית תערובת הפרג ולבסוף את שארית תערובת עוגת התפוזים.
  • 6 לאפות בתנור שחומם מראש לחום של 170 מעלות למשך כ- 40-50 דקות.
  • 7 לקרר מעט לאחר האפייה ולהפוך על צלחת הגשה נאה.
  • 8 לחמם את השמנת המתוקה עד לסף רתיחה (אפשר גם במיקרוגל), להוסיף את קוביות השוקולד (המריר והחלב) ולערבב עד לקבלת תערובת אחידה של גנאש.
  • 9 לצפות את העוגה בגנאש השוקולד ולהגיש.
  • 10 בתיאבון חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם בישול.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
3.7% 31% 11.7% 53.6%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.47 (0.5 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב