דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

45 מנות/יחידות, 37 גרם למנה\יחידה (3 תבניות אינגליש קייק, כ- 45 פרוסות)

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מהיר מאודזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
פרפה תותים
עוגת תותים קפואה וטעימה
  • 1 שוטפים את התותים ומסירים את הגבעול. מרסקים במעבד מזון או בבלנדר-מוט ומסננים היטב למחית אחידה, נוזלית וחלקה (ראו תמונה 3).
  • 2 מערבבים לתוך התותים את תמצית הוניל.
  • 3 מכינים סיר עם מים רותחים (משאירים את האש דולקת ואת המים שבסיר על רתיחה עדינה), ומקציפים מעליו בקערה (יש להיזהר שהקערה לא תיגע במים אחרת הביצים תתחילנה להתבשל) את הביצים עם 225 גרם סוכר למשך כמה דקות, עד שהקצף מתייצב ומקבל צבע צהוב בהיר. מקפלים את מחית התותים לתוך הקצף.
  • 4 מקציפים את השמנת המתוקה עם 2 כפות סוכר עד לקבלת קצפת יציבה.
  • 5 מקפלים את תערובת התותים לתוך השמנת.
  • 6 יוצקים ל- 3 תבניות אינגליש קייק ומקפיאים למשך לילה שלם.
  • 7 מתקבל פרפה תותים משגע - בתיאבון חיוך
  • טיפים:
  • 1 ניתן להפוך את המתכון לפרווה על ידי המרה של השמנת המתוקה בשמנת צמחית.
  • 2 אם רוצים לקבל תבנית של פסים בתוך הפרפה, לא מקפלים את תערובת התותים היטב לתוך הקצפת, אלא משאירים תבנית שיש (כמו עוגת שיש - לא מערבבים עד הסוף) כדי לקבל תצורת שיש (ראו תמונה 2).
  • 3 ניתן לרפד את התבנית בניילון נצמד, ולאחר ההתייצבות להפוך את התבנית לתוך צלחת הגשה גדולה (ולהיעזר בניילון על מנת להפריד את העוגה מהתבנית) כדי לקבל צורה הגשה נאה.
  • 4 למי שמעדיף ניתן גם להניח תותים טריים לגובה התבנית לפני יציקת החומר לתוכה, כדי לקבל פרוסות של תותים בתוך הפרפה.

זמן ההכנה לא כולל את זמן הקפאת הפרפה.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
6.9% 29.9% 5.4% 57.8%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.47 (0.53 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב