דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

20 מנות/יחידות, 91 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל הכדורים)

אופן הכנת המתכון

  • מתאבניםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
כדורי כרובית אפויים בתנור
כדורי כרובית טעימים וקלים להכנה
  • 1 הכנה מראש: מפרקים את הכרובית לפרחים, חותכים את הבצלים לקוביות וכותשים את שיני השום.
  • 2 מאדים במחבת את הבצלים, התימין והשום עם כף שמן זית עד להזהבה.
  • 3 מביאים לרתיחה סיר עם מים וחולטים את פרחי הכרובית עד שסכין ננעצת בגבעול והכרובית רכה (אך לא רכה מדי).
  • 4 משרים את הבורגול הדק בקערה עם מים למשך חצי שעה, מסננים וסוחטים היטב מהנוזלים.
  • 5 בקערה מערבבים ומועכים את הכרובית ותערובת הבצלים והבורגול למחית אחידה (אפשרי לעשות את הפעולה במעבד מזון). מוסיפים לקערה ומתבלים בפירורי הלחם, המלח והפלפל הלבן.
  • 6 בעזרת ידיים מעט רטובות יוצרים כדורים, טובלים אותם בביצה ולאחר מכן בפירורי הלחם, מניחים בתבנית עם נייר אפייה (אין צורך לשמן) ומרססים מעל תרסיס שמן זית כדי שהכדורים יזהיבו.
  • 7 אופים בתנור שחומם מראש לחום של 190 מעלות למשך כ- 20 דקות עד להזהבה. מגישים עם פסטו ומתענגים.
  • 8 בתיאבון חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם אידוי.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
14.9% 10.3% 14.6% 60.2%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.14 (0.17 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב