דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

8 מנות/יחידות, 181 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
מיני טארטלטים עם מוס תותים ובננות מקורמלות
טארטלטים מושלמים ליום האהבה
  • הכנת התחתית:
  • 1 בקערה גדולה מערבבים את כל המצרכים מלבד הביצה, עד לקבלת תערובת פירורית אחידה.
  • 2 מוסיפים את הביצה ומערבבים רק עד שנוצר בצק אחיד.
  • 3 משטיחים מעט, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר להתקררות לחצי שעה לפחות.
  • 4 בינתיים מחממים את התנור לחום של 170 מעלות.
  • 5 מוציאים את הבצק מהמקרר ומרדדים את הבצק על משטח מקומח לעובי של 2-3 מ"מ.
  • 6 עוטפים את הדופן הפנימית של הרינגים (ראו ציוד נדרש) ואת התחתית בבצק, ומחוררים על מזלג גם את הדפנות וגם את התחתית.
  • 7 אופים למשך 12-13 דקות או עד שהבצק מקבל גוון שחום.
  • 8 מצננים ובינתיים עוברים להכין את הבננות המקורמלות.
  • הכנת הבננות המקורמלות:
  • 1 חותכים את הבננות לפרוסות ובמקביל במחבת מתחילים לחמם את הסוכר החום עד לקבלת קרמל נוזלי.
  • 2 מוסיפים מיד את החמאה ומערבבים.
  • 3 כשהחמאה נמסה - מוסיפים את הבננות ומערבבים עד שהבננות מתקרמלות ומקבלות גוון חום-בהיר.
  • 4 מסננים את שאריות הנוזלים ומצננים.
  • הכנת מוס התותים:
  • 1 במיקסר עם וו הקצפה מתחילים להקציף את השמנת יחד עם התותים. כשהשמנת מתחילה להסמיך - מוסיפים את הסוכר באיטיות. ממשיכים להקציף עד לקבלת קצפת יציבה.
  • 2 מעבירים את הקצפת לשף זילוף ומזלפים שיירות לתוך הבצק. מיישרים עם פלטה קטנה או הגב של הסכין, ומניחים מעל בזהירות את הבננות המקורמלות.
  • 3 במרווחים בין הבננות המקורמלות מזלפים את שאריות הקצפת ומקשטים בתותים מיובשים. שומרים במקרר עד להגשה.
  • 4 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: 8 רינגים: רוחב 4 ס"מ, אורך 12 ס"מ, גובה 2 ס"מ (רינגים אובאליים), או תבנית עגולה אחת בקוטר 18 ס"מ.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
3.1% 24.8% 5.3% 66.8%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
©FoodsDictionary 2022, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב