דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

23 מנות/יחידות, 41 גרם למנה\יחידה (20-26 אוזני המן (תלוי בגודל))

  • הבצק
  • קמח לבן -  כוס - סה"כ (388 גרם)
  • אבקת סוכר - 100 גרם
    או סוכר רגיל
  • גרידת תפוז - 1/2 כפית - סה"כ (2 גרם)
    גרידה דקה
  • חמאה - אריזת נייר (200 גרם)
    רכה (או מחמאה לפרווה)
  • ביצה - Large
  • המילוי
  • נוטלה - 1/2 צנצנת זכוכית - סה"כ (175 גרם)
    או מה שאוהבים

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
אוזני המן במלית שוקולד
אוזני המן קלות וטעימות לפורים
  • 1 לערבב את כל מצרכי הבצק ידנית או במערבל (אני לשתי ביד). את חצי כוס הקמח האחרונה להוסיף לאט לאט - לא בטוח שצריך הכל ואולי צריך עוד כף או שתיים בסה"כ. הבצק יוצא רך, לא דביק ומתקשה במקרר.
  • 2 לאחר שהבצק מוכן לעטוף אותו בניילון נצמד ולהכניס כשעה למקרר.
  • 3 לאחר כשעה לקמח מעט את משטח העבודה וגם את המערוך, לרדד את הבצק לכחצי ס"מ עובי, לקרוץ עיגולים בגודל הרצוי, למלא במלית השוקולד ולסגור היטב.
  • 4 לאפות בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך כ- 20 דקות (צריך להשחים קלות ולא לשרוף).
  • 5 ניתן לפדר באבקת סוכר לאחר שאוזני ההמן התקררו (לא חובה).
  • 6 בהצלחה ובתיאבון חיוך
  • הערות והצעות:
  • 1 במידה ובוחרים במלית פרג - להוסיף לבצק גרידת לימון ולא תפוז. בנוסף, בסיר קטן על הגז לבשל את הפרג הטרי שנטחן במקום ביחד עם חצי כוס חלב ו- 1/4 כוס סוכר, להמיס היטב ולכבות את הגז. להוסיף 50 גרם חמאה ומעט גרידת לימון. לערבב היטב ולהמתין שיתקרר לפני שממלאים.
  • 2 ניתן לחלק את הבצק לכמה חלקים ולהכין עם מבחר מילויים לפי מה שכל אחד אוהב. מילויים נוספים לבחירה: תמרים עם אגוזי מלך, ריבה וכדומה.
טיפ למתכון
כוס מידה אוניברסאלית.

זמן ההכנה כולל את זמן השהיית הבצק במקרר.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0% 30% 8.2% 61.8%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
©FoodsDictionary 2021, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב