מצרכים למתכון
23 מנות/יחידות, 41 גרם למנה\יחידה (20-26 אוזני המן (תלוי בגודל))
אופן הכנת המתכון
- קינוחיםסוג המנה
- מתחילדרגת קושי
- מעל שעהזמן הכנה
- חלבי, כשרכשרות
אוזני המן קלות וטעימות לפורים
- 1 לערבב את כל מצרכי הבצק ידנית או במערבל (אני לשתי ביד). את חצי כוס הקמח האחרונה להוסיף לאט לאט - לא בטוח שצריך הכל ואולי צריך עוד כף או שתיים בסה"כ. הבצק יוצא רך, לא דביק ומתקשה במקרר.
- 2 לאחר שהבצק מוכן לעטוף אותו בניילון נצמד ולהכניס כשעה למקרר.
- 3 לאחר כשעה לקמח מעט את משטח העבודה וגם את המערוך, לרדד את הבצק לכחצי ס"מ עובי, לקרוץ עיגולים בגודל הרצוי, למלא במלית השוקולד ולסגור היטב.
- 4 לאפות בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך כ- 20 דקות (צריך להשחים קלות ולא לשרוף).
- 5 ניתן לפדר באבקת סוכר לאחר שאוזני ההמן התקררו (לא חובה).
- 6 בהצלחה ובתיאבון
- הערות והצעות:
- 1 במידה ובוחרים במלית פרג - להוסיף לבצק גרידת לימון ולא תפוז. בנוסף, בסיר קטן על הגז לבשל את הפרג הטרי שנטחן במקום ביחד עם חצי כוס חלב ו- 1/4 כוס סוכר, להמיס היטב ולכבות את הגז. להוסיף 50 גרם חמאה ומעט גרידת לימון. לערבב היטב ולהמתין שיתקרר לפני שממלאים.
- 2 ניתן לחלק את הבצק לכמה חלקים ולהכין עם מבחר מילויים לפי מה שכל אחד אוהב. מילויים נוספים לבחירה: תמרים עם אגוזי מלך, ריבה וכדומה.
ללא צבעי מאכל
ללא חומרים משמרים
טיפ למתכון
כוס מידה אוניברסאלית.
זמן ההכנה כולל את זמן השהיית הבצק במקרר.
התפלגות ערך תזונתי במתכון
התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים |
שומנים |
חלבונים |
פחמימות |
0% |
30% |
8.2% |
61.8% |
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה.
קרא עוד.
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב