דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

16 מנות/יחידות, 61 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
פאי לימון ללא גלוטן
פאי לימון במיוחד לצליאקים
  • 1 מתחילים בהכנת הבצק: בקערת המיקסר עם וו גיטרה מכניסים את כל מצרכי הבצק מלבד הביצה ומערבבים עד לקבלת בצק פירורי כמו חול או קוסקוס או כל אסוציאציה של פירורים שיש לכם. כמובן שאפשר גם לערבב הכל ידנית בקערה גדולה. מוסיפים את הביצה ומערבבים רק עד לקבלת בצק אחיד ולא מעבר. מניילנים ומכניסים למקרר כדי שהבצק ינוח קצת.
  • 2 ממשיכים בהכנת הקרם: לסיר קטן מכניסים את הסוכר, היוזו (או מיץ לימון), זסט (גרידת) הלימון והביצים, ומערבבים היטב בעזרת מטרפה או כף עץ עד לבעבוע. ברגע שהבלילה מבעבעת - מורידים מהאש, מוסיפים את קוביות החמאה ומערבבים היטב עד שכל החמאה נמסה בתוך הקרם. בעזרת בלנדר יד ניתן לטחון את הקרם כדי לקבל קרם חלק לגמרי בלי גושים. אם אין - מסננים את הקרם דרך מסננת צפוצה. משאירים להתקרר ובינתיים מחממים את תנור מראש לחום של 170 מעלות.
  • 3 חוזרים לבצק: משמנים מעט רינג או תבנית אפייה בקוטר 20 ס"מ ועוטפים את החלק הפנימי של הרינג בבצק. מוודאים שאין כיסי אוויר. מחוררים מעט את הבצק בעזרת מזלג, ממלאים בקרם ומכניסים לתנור ל- 25-28 דקות, או עד שהקרם מתייצב בצדדים והבצק מתחיל לקבל צבע שחום-מגניב-מוכן-יאמי.
  • 4 מכינים את המרנג: מקציפים את החלבונים לקציפה אוורירית במשך 2-3 דקות ולא מעבר. בסיר מחממים את הסוכר והמים עד ל- 118 מעלות. כשהגיעו לטמפרטורה - שופכים באיטיות על החלבונים וממשיכים להקציף אותם עד לקבלת קציפה לבנה, מבריקה ויציבה. מעבירים לשק זילוף עם צנתר משונן ומזלפים מעל הפאי המוכן.
  • 5 בעזרת ברנר שורפים מעט את החלק העליון של המרנג לקבלת אפקט ה"וואו, זה נראה כמו במסעדות!". כן, זה מה שהאורחים יגידו, תאמינו לי חיוך
  • 6 מתקבל פאי לימון מושלם ללא גלוטן - בתיאבון!

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.2% 32.7% 4.7% 62.4%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
©FoodsDictionary 2021, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב