דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

16 מנות/יחידות, 80 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
עוגת ריקוטה, שקדים וקוקוס בחושה וכשרה לפסח
עוגה טעימה לחג הפסח
  • 1 בקערה בינונית שמים את כל המצרכים היבשים ומערבבים לפיזור אחיד.
  • 2 בקערה נפרדת מערבבים את כל המצרכים הרטובים ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
  • 3 מאחדים בין התערובת ומערבבים לתערובת אחידה אחת (זהירות מערבוב יתר). התערובת תהיה מעט סמיכה וזה בסדר. אם מרגיש סמיך מדי מוסיפים עוד טיפה מיץ תפוזים.
  • 4 מוזגים את התערובת לתבנית אינגליש קייק מרופדת בנייר אפייה או משומנת, ואופים בתנור שחומם מראש ל- 170 מעלות למשך כ- 40-45 עד שהעוגה קפיצית.
  • 5 מצננים את העוגה לפני שניגשים לזיגוג.
  • 6 מכינים את הזיגוג: בקערית מערבבים את אבקת הסוכר ומיץ הלימון עד שהתערובת סמיכה. במידה וצריך מוסיפים טיפה מים.
  • 7 מוזגים את הזיגוג על העוגה ומורחים אותו בעדינות ככה שיזלוג על הצדדים, מפזרים את השקדים ונותנים לזיגוג להתייצב בטמפרטורת החדר.
  • 8 שומרים את העוגה במקרר ובתיאבון חיוך
  • טיפים וגיוונים:
  • 1 אמנם העוגה עם ריקוטה אבל אפשר במקום ריקוטה להשתמש בגבינת שמנת כמו נפוליאון 16%.
  • 2 במקום קמח תפוח אדמה אפשר להשתמש בקמח ללא גלוטן או בקמח לעוגות כשר לפסח.
  • 3 במקום תמצית שקדים אפשר כף ליקר אמרטו.
  • 4 מי שרוצה לוותר על הזיגוג יכול ואז את השקדים הפרוסים לפזר לפני הכנסת העוגה לתנור, ובהגשה לפדר את העוגה באבקת סוכר.

ציוד נדרש: תבנית אינגליש קייק מרופדת בנייר אפייה או משומנת.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
3.4% 25.9% 9.3% 61.4%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.37 (0.38 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב