דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

16 מנות/יחידות, 161 גרם למנה\יחידה (מספר המנות מוערך ויכול להשתנות)

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
עוגת שוקולד אגוזים לפסח
  • 1 מכינים את הקרמים כ- 24 שעות מראש - שמים את 2 סוגי השוקולד בקערות נפרדות, מרתיחים שמנת מתוקה, יוצקים על השוקולדים ומערבבים עד לקבלת קרם חלק. שומרים במקרר 24 שעות.
  • 2 טוחנים את 3 סוגי האגוזים ובקערה מערבבים את קמח תפו"א, אבקת האפייה והאגוזים הטחונים.
  • 3. בסיר כפול (בן מארי) ממיסים שוקולד + יין, כשהשוקולד נמס מוסיפים חמאה וממשיכים עד שגם החמאה נמסה, מצננים.
  • 4 מקציפים חלמונים עם חצי כוס סוכר עד לתערובת תפוחה, בתנועות קיפול מקפלים את תערובת השוקולד + 2 כפות מיץ לימון אל תוך החלמונים.
  • 5 מחממים תנור טורבו ל- 180 מעלות צלזיוס.
  • 6 מקציפים חלבונים עם חצי כוס סוכר עד לקבלת קצף יציב. בתנועות קיפול מקפלים את קצף החלבונים את תוך תערובת החלמונים והשוקולד.
  • 7 לבסוף מקפלים פנימה את תערובת הקמח והאגוזים.
  • 8 אופים כ- 25-30 דקות עד שקיסם יוצא יבש ומצננים.
  • ההרכבה:
  • 1 מכינים את הסירופ.
  • 2 חותכים את העוגה ל- 2 שכבות ומרטיבים את 2 שכבות העוגה עם הסירופ.
  • 3 מקציפים את קרם השוקולד הלבן עד לקבלת קרם אוורירי, מורחים כמות נדיבה על שכבה אחת של העוגה, מניחים מעליה את השכבה השנייה של העוגה.
  • 4 מורחים בדפנות העוגה עוד מהקרם הלבן ומקשטים באגוזי המלך הטחונים.
  • 5 מקציפים את קרם השוקולד המריר עד לקבלת קרם אוורירי, מעבירים לשק זילוף עם צנתר כוכב ומזלפים על פני העוגה (מי שלא רוצה לזלף יכול פשוט למרוח את הקרם).
  • 6 חג שמח חיוך

יש לשים לב להערות ליד רשימת המצרכים על מנת לא להתבלבל.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.9% 40.4% 8.3% 50.4%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.69 (0.7 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב