דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

10 מנות/יחידות, 117 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
עוגת קרפ עם קרם פטיסייר-מסקרפונה
עוגת קרפ שכבות טעימה ומפנקת במיוחד
  • הכנת המלית:
  • 1 חורצים את מקל הוניל לאורכו ומרוקנים את מרבית תוכנו לסיר. מוסיפים את המקל לסיר גם כן.
  • 2 מוסיפים את החלב לסיר ומביאים לרתיחה.
  • 3 בינתיים מערבבים היטב את החלמונים, הקורנפלור והסוכר לעיסה אחידה.
  • 4 מוסיפים מעט מהחלב המורתח לעיסה ומערבבים היטב לצורך השוואת טמפרטורות.
  • 5 מוסיפים את תערובת החלמונים לחלב, ומערבבים ללא הפסקה מעל אש קטנה עד לקבלת מרקם סמיך כ- 20-30 דקות. מרגע קבלת המרקם ממשיכים עוד כדקה ומורידים מהאש.
  • 6 מעבירים את התערובת לקערת מיקסר עם וו גיטרה ומערבלים במהירות נמוכה עד קירור.
  • 7 מוסיפים את הגבינה ומערבלים עד לקבלת מרקם קרמי אחיד.
  • 8 שמים בקופסא לאחסון ללילה (לא חובה אבל עדיף). שימו לב: להצמיד ניילון נצמד לבלילה (בנוסף למכסה) אחרת ייווצר קרום מעליה.
  • הכנת הקרפ:
  • 1 מערבבים היטב את כל המצרכים עד לקבלת בלילה אחידה.
  • 2 יוצקים בלילה בעזרת מצקת למחבת משומנת בקוטר הרצוי, כך שניתן יהיה לכסות עם הבלילה את פני המחבת. מטגנים כדקה כל צד.
  • הכנת הגנאש:
  • 1 מרתיחים את השמנת המתוקה.
  • 2 שופכים את השמנת על גבי השוקולד וממתינים דקה.
  • 3 מערבבים את השוקולד לבלילה אחידה, מוסיפים שוט אספרסו ומערבבים.
  • ההרכבה:
  • 1 מניחים קרפ על גבי מגש ההגשה. עליו מורחים כמות מהקרם כך שבסופו של דבר יהיה כ- 3-4 מ"מ גבינה על גבי הקרפ.
  • 2 מפזרים כמה פרוסות דובדבני אמרנה.
  • 3 בשלב זה שמים גם גנאש מעל הקרם. אם רוצים אחרת אז מדלגים על השלב הזה.
  • 4 כך ממשיכים עד לקרפ האחרון או עד לסיום הקרם.
  • 5 מזלפים את השוקולד (כמה שרוצים) מעל לעוגה בעזרת כף.
  • 6 מניחים במקרר לכמה שעות להתייצבות.
  • 7 בתיאבון חיוך

הערך התזונתי לא כולל את דובדבני האמרנה ומקל הוניל. שיטת ההכנה כוללת גם בישול. המתכון מספיק לכ- 6 שכבות בקוטר 20 ס"מ.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
1.6% 39% 11.1% 48.3%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.66 (0.67 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב