דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

16 מנות/יחידות, 71 גרם למנה\יחידה (4 מנות מכל טארט (סה"כ 4 טארטים))

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
טארט פטיסייר ואוכמניות
פשוט טארט יוצא מן הכלל
  • הכנת הבצק (במיקסר או ידנית):
  • 1 לערבב היטב את החמאה ביחד עם אבקת הסוכר.
  • 2 לשלב את חלמון הביצה, גרידת הלימון, סוכר הוניל, הקמח, המלח והשקדים הטחונים, וללוש עד שמתקבל בצק אחיד.
  • 3 לרפד את תחתיות התבניות/תחתית התבנית (תלוי בתבנית בה משתמשים - ראו "ציוד נדרש") כולל הדפנות.
  • 4 להכניס לקירור במקרר למשך שעה מינימום.
  • 5 לחמם את התנור מראש לחום של 170-180 מעלות, ולאפות את הטארטים למשך כחצי שעה עד שמתקבל גוון זהוב. בינתיים להכין את המלית.
  • הכנת המלית:
  • 1 לחמם 3/4 כוס חלב עם הסוכר וסוכר הוניל (או תוכן מקל הוניל).
  • 2 את 1/4 כוס החלב שנותרה לטרוף ביחד עם הקורנפלור והביצה בנפרד.
  • 3 לאחד את שתי התערובות תוך כדי השוואת טמפרטורה, ולבחוש את הקרם על אש נמוכה עד שמתקבל קרם סמיך כמו דייסה. להסיר מהאש ולצנן את הקרם לחלוטין.
  • 4 לערבב את גבינת הריקוטה עם אבקת הסוכר וגרידת הלימון. לאחר שהקרם התקרר לשלב בו את תערובת הריקוטה ולערבב עד למסה אחידה.
  • הרכבת הטארטים:
  • 1 למרוח כף ריבה (בערך) על תחתית הטארט.
  • 2 למלא בקרם עד לגובה הטארט ולאפות בתנור שחומם מראש ל- 140-150 מעלות למשך כ- 10 דקות. לאחר האפייה הראשונית לפזר כחופן אוכמניות טריות מעל כל טארט ולהמשיך לאפות למשך כ- 45 דקות נוספות או עד שמרכז הטארט יציב.
  • 3 בתיאבון חיוך

יוצאים 4 טארטים בקוטר 10 ס"מ או טארט גדול אחד בקוטר 22 ס"מ.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
1.6% 23.2% 10.8% 64.4%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.31 (0.32 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב