דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

16 מנות/יחידות, 109 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
עוגת היער השחור קלה וטעימה
עוגת דובדבנים, שוקולד וקצפת
  • 1 מערבבים את כל מצרכי שכבת מלית הדובדבנים, מכסים את הקערה ומכניסים למקרר.
  • 2 מכינים את עיטור השוקולד: מגררים את השוקולד (רצוי שיהיה קר מהמקרר) באמצעות קולפן של ירקות אל תוך קערה ומכניסים למקרר.
  • 3 מכינים את העוגה: מערבבים את הביצים עם השמן והסוכר.
  • 4 מוסיפים את שאר המצרכים (למעט הקמח) ומערבבים היטב בין כל תוספת. מוסיפים את הקמח ומערבבים עד שהכל מתאחד, כדאי לערבב כמה שפחות כדי שהעוגה תצא רכה.
  • 5 מחלקים את הבלילה ל- 2 תבניות עגולות בקוטר 20 ס"מ.
  • 6 אופים בתנור בחום של 160 מעלות למשך כ- 40 דקות, מוציאים ומקררים.
  • 7 מקציפים את השמנת המתוקה עם אבקת הסוכר.
  • 8 מרטיבים את העוגה הראשונה עם המיץ שנוצר ממלית הדובדבנים בעזרת מברשת סיליקון.
  • 9 מניחים 1/3 מהקצפת על העוגה. מניחים מעל את הדובדבנים.
  • 10 מניחים בעדינות את העוגה השנייה מעל.
  • 11 מצפים את העוגה עם שאר הקצפת.
  • 12 מעטרים עם השוקולד המגורר.
  • 13 מתקבל עוגת היער השחור מושלמת - בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
מומלץ לקשט בדובדבנים טריים ושלמים מעל.

ציוד נדרש: 2 תבניות עגולות בקוטר 20 ס"מ (תבניות חד פעמיות - יחסית קטנות כדי שהעוגה תצא גבוהה).

הערך התזונתי לא כולל את ליקר האמרטו. עוגת היער השחור היא עוגה קלאסית לתקופת קטיף הדובדבנים, אבל ניתן להכין אותה גם עם דובדבנים מגולענים בצנצנת (מסננים מהמים ומכינים לפי המתכון). אם רוצים להכין את השוקולד המגורר צריך לשים לב שהשוקולד יהיה קר היישר מהמקרר.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
3.6% 29% 8.5% 58.9%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
©FoodsDictionary 2021, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב