מצרכים למתכון
16 מנות/יחידות, 122 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)
אופן הכנת המתכון
- קינוחיםסוג המנה
- מתחילדרגת קושי
- בערך שעהזמן הכנה
- פרווה, כשרכשרות
שילוב נפלא של טעמים בעוגה
- 1 מחממים את התנור מראש לחום של 170 מעלות.
- 2 בקערה בינונית שמים את הקמח, הסולת, הקוקוס ואבקת האפייה, ומערבבים לפיזור אחיד של המצרכים.
- 3 בקערת מיקסר מקציפים במהירות גבוהה את הביצים והסוכר עד לקבלת תערובת תפוחה ולבנה (כ- 5 דקות). מוסיפים את השמן בזרם דק וממשיכים להקציף. מנמיכים את המהירות.
- 4 מוסיפים לסירוגין את תערובת היבשים ומיץ התפוזים תוך כדי ערבוב איטי. מוסיפים את הקונפיטורה ומוודאים שאין שאריות קמח בתחתית.
- 5 שופכים את התערובת לתבנית משומנת, ואופים בחום של 170 מעלות למשך כ- 40-45 דקות עד שהתערובת קפיצית למגע.
- 6 לקראת סוף זמן האפייה מכינים את הסירופ: מבשלים בסיר קטן את כל המצרכים עד לרתיחה ומכבים.
- 7 כשהעוגה יוצאת מהתנור, מחוררים את העוגה בקיסם ובעזרת כף שופכים לאט לאט מהסירופ. מקשטים בקוקוס ונותנים לעוגה להגיע לטמפרטורת החדר (וככה גם שומרים אותה).
- 8 בתיאבון

- טיפים וגיוונים:
- 1 מי שלא אוהב קונפיטורות תפוזים יכול לוותר, בעיניי הקונפיטורה מוסיפה המון לעוגה.
- 2 במקום לקשט בקוקוס אפשר בשקדים פרוסים. אני רשמתי 1/2 כוס אבל תתחילו ותחליטו אם להוסיף עוד.
- 3 העוגה נשמרת 4-5 ימים אטומה בטמפרטורת החדר. בקיץ, כדאי לשמור במקרר וחצי שעה לפני ההגשה להוציא אותה החוצה לטמפרטורת החדר (אני אוהבת אותה גם קרה מהמקרר).
ללא צבעי מאכל
ללא חומרים משמרים
ציוד נדרש: תבנית 23X33.
התפלגות ערך תזונתי במתכון
התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים |
שומנים |
חלבונים |
פחמימות |
2.1% |
24.9% |
7.1% |
65.9% |
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה.
קרא עוד.
©FoodsDictionary 2025, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב