דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

4 מנות/יחידות, 536 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
מוקרם תפוחי אדמה ופטריות
ארוחת ערב חלבית וטעימה לכל המשפחה
  • 1 לקלף את תפוחי האדמה ולפרוס דק (אני פרסתי עם מנדולינות גלים).
  • 2 לבשל את תפוחי האדמה במים רותחים למשך מספר דקות עד לבישול חלקי ולא מלא (כדי שלא "יישברו"), ולסדר אותם עומדים בתבנית מתאימה.
  • 3 לטגן את השום הכתוש עם החמאה, ולהוסיף את כל שאר מצרכי תערובת ההקרמה לפי הסדר (הקורנפלור צריך להיות מעורבב עם כף המים לפני שמוסיפים אותו).
  • 4 לבשל למשך כ- 5-7 דקות עד לרתיחה (עד שיבעבע ויסמיך מעט).
  • 5 לצקת את התערובת על תפוחי האדמה בתבנית, לפזר מהגבינה המגורדת לפי הטעם (ניתן להשתמש גם בגבינת מוצרלה, גבינת חמד או כל גבינה אחרת שנמסה) ולפזר גם מעט שומשום.
  • 6 לעטוף את תבנית האפייה בנייר כסף ולאפות בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך כ- 35 דקות (עד שמתרכך). ב- 10-15 הדקות האחרונות להסיר את נייר הכסף ולהמשיך באפייה עד להזהבה.
  • 7 מתקבל מוקרם תפוחי אדמה ופטריות מושלם!
  • 8 בתיאבון חיוך

התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. במקום אבקת המרק אפשר להשתמש במלח, פלפל שחור ומוסקט. שיטת ההכנה כוללת גם בישול.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
6% 14.6% 16% 63.4%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.18 (0.2 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב