דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
מוקרם תפוחי אדמה ופטריות
מוקרם תפוחי אדמה ופטריות
מוקרם תפוחי אדמה ופטריות
ארוחת ערב חלבית וטעימה לכל המשפחה

מצרכים למתכון

4 מנות/יחידות, 536 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 לקלף את תפוחי האדמה ולפרוס דק (אני פרסתי עם מנדולינות גלים).
  • 2 לבשל את תפוחי האדמה במים רותחים למשך מספר דקות עד לבישול חלקי ולא מלא (כדי שלא "יישברו"), ולסדר אותם עומדים בתבנית מתאימה.
  • 3 לטגן את השום הכתוש עם החמאה, ולהוסיף את כל שאר מצרכי תערובת ההקרמה לפי הסדר (הקורנפלור צריך להיות מעורבב עם כף המים לפני שמוסיפים אותו).
  • 4 לבשל למשך כ- 5-7 דקות עד לרתיחה (עד שיבעבע ויסמיך מעט).
  • 5 לצקת את התערובת על תפוחי האדמה בתבנית, לפזר מהגבינה המגורדת לפי הטעם (ניתן להשתמש גם בגבינת מוצרלה, גבינת חמד או כל גבינה אחרת שנמסה) ולפזר גם מעט שומשום.
  • 6 לעטוף את תבנית האפייה בנייר כסף ולאפות בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך כ- 35 דקות (עד שמתרכך). ב- 10-15 הדקות האחרונות להסיר את נייר הכסף ולהמשיך באפייה עד להזהבה.
  • 7 מתקבל מוקרם תפוחי אדמה ופטריות מושלם!
  • 8 בתיאבון חיוך

התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. במקום אבקת המרק אפשר להשתמש במלח, פלפל שחור ומוסקט. שיטת ההכנה כוללת גם בישול.

עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות ליאת קאדר

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)534100
חלבונים (גרם)19.36 3.62
פחמימות (גרם)7714
מתוכן סוכרים (גרם)3.71 0.69
שומנים (גרם)17.66 3.3
מתוכם שומן רווי (גרם)9.61 1.79
כולסטרול (מ"ג)51.43 9.6
נתרן (מ"ג)704.5131.56
סיבים תזונתיים (גרם)7.25 1.35
מים (גרם)294.655.01
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)0.350.07
ויטמין B (מ"ג)10.381.94
ויטמין B1 (מ"ג)0.360.07
ויטמין B2 (מ"ג)0.20.04
ויטמין B3 (מ"ג)6.221.16
ויטמין B5 (מ"ג)2.610.49
ויטמין B6 (מ"ג)0.960.18
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)37.376.98
ויטמין C (מ"ג)26.855.01
ויטמין D (מק"ג)0.230.04
ויטמין E (מ"ג)0.040.01
ויטמין K (מק"ג)7.91.47
סידן (מ"ג)396.7674.09
ברזל (מ"ג)1.930.36
מגנזיום (מ"ג)80.8715.1
זרחן (מ"ג)173.5932.42
אבץ (מ"ג)1.30.24
אשלגן (מ"ג)1,255234.39
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.230.04
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.030.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.20.04
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.020
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.010

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
6% 14.6% 16% 63.4%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.18 (0.2 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.