דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

4 מנות/יחידות, 150 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
אורז בסמטי עם שעועית ירוקה ופטריות
תוספת אורז טעימה וקלה להכנה
  • 1 בסיר עם הרבה מים רותחים מבשלים את השעועית הירוקה עד שהיא נגיסה (למשך כ- 10 דקות לאחר הרתיחה).
  • 2 במחבת רחבה מטגנים את הפטריות הקצוצות בשמן הזית, מוסיפים את כוס האורז, עשבי התיבול והתבלינים, ומערבבים.
  • 3 מוסיפים את השעועית הירוקה וחלק ממי הבישול (כך שגובה המים מכסה בכס"מ מעל את כל התערובת), ומביאים לרתיחה.
  • 4 מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים כרבע שעה.
  • 5 מכבים את האש. מניחים מגבת מטבח על המכסה וממתינים עוד כ- 5 דקות.
  • 6 מאווררים את האורז המבושל בעזרת 2 מזלגות עץ ומגישים.
  • 7 בתיאבון חיוך

התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. ניתן להשתמש בשעועית ירוקה מוקפאת: פשוט מדלגים על שלב הבישול (שלב 1), ומוסיפים אותה לאורז כמו שהיא מוקפאת (שלב 3) + מים רותחים לכיסוי.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
7.1% 14.2% 10.7% 68%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.18 (0.2 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב