דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
תוספת אורז טעימה וקלה להכנה

מצרכים למתכון

4 מנות/יחידות, 150 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 בסיר עם הרבה מים רותחים מבשלים את השעועית הירוקה עד שהיא נגיסה (למשך כ- 10 דקות לאחר הרתיחה).
  • 2 במחבת רחבה מטגנים את הפטריות הקצוצות בשמן הזית, מוסיפים את כוס האורז, עשבי התיבול והתבלינים, ומערבבים.
  • 3 מוסיפים את השעועית הירוקה וחלק ממי הבישול (כך שגובה המים מכסה בכס"מ מעל את כל התערובת), ומביאים לרתיחה.
  • 4 מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים כרבע שעה.
  • 5 מכבים את האש. מניחים מגבת מטבח על המכסה וממתינים עוד כ- 5 דקות.
  • 6 מאווררים את האורז המבושל בעזרת 2 מזלגות עץ ומגישים.
  • 7 בתיאבון חיוך

התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. ניתן להשתמש בשעועית ירוקה מוקפאת: פשוט מדלגים על שלב הבישול (שלב 1), ומוסיפים אותה לאורז כמו שהיא מוקפאת (שלב 3) + מים רותחים לכיסוי.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של מיכל דינר

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)218145
חלבונים (גרם)5.61 3.74
פחמימות (גרם)3624
מתוכן סוכרים (גרם)2.74 1.83
שומנים (גרם)7.44 4.97
מתוכם שומן רווי (גרם)1.11 0.74
נתרן (מ"ג)9.066.05
סיבים תזונתיים (גרם)3.7 2.47
מים (גרם)93.8362.66
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)23.1615.46
ויטמין B (מ"ג)4.63.07
ויטמין B1 (מ"ג)0.090.06
ויטמין B2 (מ"ג)0.230.15
ויטמין B3 (מ"ג)2.821.88
ויטמין B5 (מ"ג)1.250.83
ויטמין B6 (מ"ג)0.140.09
ויטמין B8 (מק"ג)5033.39
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)28.519.03
ויטמין C (מ"ג)11.947.98
ויטמין D (מק"ג)0.280.18
ויטמין E (מ"ג)0.250.17
ויטמין K (מק"ג)7,2144,817
סידן (מ"ג)44.9930.04
ברזל (מ"ג)2.411.61
מגנזיום (מ"ג)26.117.43
זרחן (מ"ג)71.9548.04
אבץ (מ"ג)0.640.43
אשלגן (מ"ג)353.82236.27
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.160.11
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.040.02
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.130.09
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.040.03
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.040.02

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
7.1% 14.2% 10.7% 68%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.18 (0.2 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
מה דעתך?