דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

10 מנות/יחידות, 719 גרם למנה\יחידה (מנה שווה לחצי עופיון (450 גרם))

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
עופיונים ממולאים
מתכון לעופיונים ממולאים
  • 1 מוציאים את העור מהעופיונים ושוטפים אותם היטב גם מבפנים וגם מבחוץ.
  • 2 קוצצים את הבצל דק מאוד במעבד מזון או מגררים בפומפייה, מערבבים יחד עם כל מרכיבי המילוי וממלאים את העופיונים בתערובת. בינתיים, מחממים את התנור לחום הכי גבוה.
  • 3 אופן סגירת העופיונים: מחברים קיסמי שיניים בין הבטן והשוקיים ועם קיסם נוסף מחברים בין 2 הרגליים. אופים את העופיונים בתנור החם עד להזהבה (תלוי בסוג התנור).
  • 4 בינתיים מכינים את הרוטב: מחממים את השמן במחבת, מטגנים את הבצל הקצוץ על אש נמוכה עד להזהבה קלה. מוסיפים את הסוכר והדבש, ומערבבים. מוסיפים גם את הפירות היבשים ומערבבים היטב (אם חסר נוזלים אפשר להוסיף מעט מים).
  • 5 מוציאים את העופיונים מהתנור, מוזגים מעליהם את הרוטב ואופים כ- 15 דקות נוספות (לפני הגשה מוציאים את קיסמי השיניים).
  • 6 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
לסגירת העופיונים יש להשתמש ב- 15 קיסמי שיניים.

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. מי שאוהב מילוי של אורז פשוט מפחית מכמות הבשר ומעלה את כמות האורז. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
2.1% 19.7% 56% 22.2%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.25 (0.26 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב