דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

6 מנות/יחידות, 878 גרם למנה\יחידה

אופן הכנת המתכון

  • תוספותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
אורז עם ירקות מוקפצים
  • אופן הכנת העולש:
  • 1 להרתיח מים בסיר בכמות שתכסה את העולש.
  • 2 להוסיף את המלח ופלחי הלימון.
  • 3 לבשל עד לריכוך העולש.
  • 4 להוציא מן הסיר ולהניח על מסננת.
  • אופן הכנת האורז:
  • 1 מטגנים את השמן בסיר ומשחימים מעט את הבצל הקצוץ.
  • 2 מוסיפים את האורז ומטגנים כדקה נוספת תוך בחישה.
  • 3 מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה.
  • 4.להוסיף פפריקה, מלח ואבקת מרק עוף.
  • 5 להביא לרתיחה נוספת, להנמיך את האש ולבשל כעשרים דקות נוספות.
  • אופן הכנת הירקות:
  • 1 קולפים את הגזרים והקישואים וחותכים לקוביות.
  • 2 פורסים את הפלפל לרצועות דקות (לנקות את הגרגרים הפנימיים).
  • 3 מחממים את השמן במחבת גדולה או בווק ומוסיפים את הפלפלים. מקפיצים דקה ומוסיפים את הגזר, הקישואים והפטריות.
  • 4 ממשיכים להקפיץ על להבה גבוהה עוד שתי דקות. מוסיפים את השום, הכוסברה, הג`ינג`ר, הדבש, החומץ, המלח והפפריקה ומקפיצים עוד 2 דקות.
  • אופן סידור התבשיל:
  • 1 להניח במרכזה של צלחת הגשה נאה את הירקות המוקפצים.
  • 2 לפזר את האורז מסביב לירקות המוקפצים במעגל.
  • 3 להניח את 2 פלחי העולש במרכז הצלחת על הירקות המוקפצים.

שיטת ההכנה כוללת גם בישול וטיגון.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
7% 5.3% 11.1% 76.6%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.06 (0.07 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב