דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

30 מנות/יחידות, 21 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל העוגיות)

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
עוגיות ריפה
עוגיות ריפה טעימות וקלות להכנה
  • 1 לערבב בקערה גדולה את הקמח ביחד עם אבקת האפייה, הסוכר וזרעי השומר עד לפיזור אחיד של המצרכים. לאחר מכן, לעשות גומה במרכז.
  • 2 לערבב בקערה נפרדת את הביצה ביחד עם השמן ומיץ התפוזים עד לתערובת אחידה ובהירה. למזוג את התערובת אל הגומה שהכנו ולהתחיל לערבב עם כף עץ (לאחר מכן לערבב עם הידיים. הבצק יהיה מעט דביק אך זה בסדר).
  • 3 לכסות את הבצק ולהניח כחצי שעה בצד.
  • 4 לחלק את הבצק לשני חלקים, לרדד כל חלק על משטח מקומח ולקרוץ ריבועים. להניח את הריבועים בתוך תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה (אפשר לחתוך בעזרת גלגלת פיצה צורת שתי וערב - אני קרצתי ריבועים בגודל של 6X6 ס"מ).
  • 5 לחורר את העוגיות באמצעות קיסם או מזלג ולאפות בתנור שחומם מראש לחום של 170 מעלות למשך כ- 12-14 דקות עד להזהבה. לצנן ולשמור בקופסא אטומה בטמפרטורת החדר.
  • 6 בתיאבון חיוך
  • טיפים וגיוונים:
  • 1 ניתן להחליף את זרעי השומר בשומשום (כפית או כף).
  • 2 ניתן להשתמש כמובן במיץ תפוזים סחוט טרי או לא טרי (אך לא נקטר).
  • 3 זו הגרסה שלי לעוגיות הנהדרות האלה. אין פה טעות - אין צורך במיקסר והן יוצאות טעימות להפליא.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.4% 18.7% 10.2% 70.7%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.23 (0.23 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב