דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

20 מנות/יחידות, 56 גרם למנה\יחידה (כ- 20 מנות מ- 2 תבניות)

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
עוגת בבקה שוקולד בריאה מקמח כוסמין
עוגה עשירה ובריאה
  • 1 מכינים את תערובת השמרים: שופכים לתוך קערה את התה החמים ומוסיפים את סירופ האורז. מפזרים מעל את השמרים היבשים, ומערבבים במהירות עד שהם נמסים. מכסים במגבת ומניחים בצד לרבע שעה.
  • 2 בקערת המיקסר מערבבים את הבננות המעוכות, החלב, סירופ לתת האורז ותמצית הוניל. מוסיפים בהדרגה את הקמח ושמן הקוקוס, מוסיפים גם את תערובת השמרים ומפעילים על מהירות גבוהה עד שהבצק מתערבב היטב.
  • 3 מקמחים משטח ומעבירים אליו את הבצק. לשים במשך כמה דקות ומחזירים לקערה. עוטפים בניילון נצמד ומגבת, ומניחים במקום לח וחמים למשך כשעה עד שהבצק תופח.
  • 4 כשהבצק מוכן מוציאים אותו מהקערה ומחלקים לשניים.
  • 5 בינתיים בעזרת בן-מארי ממיסים את השוקולד עם שמן הקוקוס ושאר המצרכים למלית.
  • 6 משטחים את הבצק, ושופכים חצי מכמות השוקולד מעל. מפזרים את השוקולד הקצוץ, ואפשר להוסיף גם אגוזי מלך או כל תוספת אחרת שבא לכם.
  • 7 מגלגלים את הבצק לרול, ואז פורסים לחצי בעזרת סכין חדה.
  • 8 מחברים את שתי הקצוות ועושים צמה. מכניסים את הצמה לתוך תבנית משומנת. חוזרים על הפעולה עם חצי הבצק הנותר. עוטפים את שתי התבניות בניילון נצמד, ומניחים שוב במקום לח ומחים להתפחה נוספת למשך כחצי שעה.
  • 9 אופים את העוגות בחום של 190 מעלות במשך כ- 40-45 דקות.
  • 10 מוציאים את העוגות מהתנור ומברישים במייפל או סירופ לתת אורז מעל.
  • 11 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: 2 תבניות אינגליש קייק.

הערך התזונתי לא כולל את תה הוניל וסירופ לתת האורז. במקום חלב דל לקטוז ניתן להשתמש בחלב שקדים או קוקוס (לגרסה הטבעונית). במידה ומחליפים 1 כוס קמח כוסמין ב- 1 כוס קמח חיטה לבנה - העוגה תהיה יותר אוורירית אבל אני הולכת על בריאות עד הסוף... במקום סירופ לתת אורז בכל המתכון אפשר להשתמש בדבש או מייפל. מקורה של עוגת הבבקה הינו בפולין - עוגה שאומצה גם על ידי המטבח הרוסי. פירוש השם בבקה הוא עוגת שמרים, אך ברוסית הפירוש הוא גם סבתא.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
6.7% 17.6% 11.7% 64%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.23 (0.26 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב