דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

18 מנות/יחידות, 85 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
עוגת שיש שוקולד תפוז
העוגה הטעימה והקלה ביותר - ללא ספק
  • 1 מקציפים את הביצים, הסוכר ותמצית הוניל במהירות גבוהה עד לקבלת קצף תפוח ובהיר. מנמיכים למהירות בינונית ומוסיפים בזילוף איטי את השמן, מיץ התפוזים וגרידת התפוז. ממשיכים בערבוב ומוסיפים את השמנת החמוצה. מפסיקים את פעילות המיקסר ומוסיפים את הקמח, אבקת האפייה והמלח. מפעילים את המיקסר על מהירות נמוכה ומערבלים קצרות עד להטמעת הקמח בבלילה.
  • 2 ממיסים במיקרוגל בתוך קערית את השוקולד המריר הקצוץ עם כפית השמן - מפעילים את המיקרוגל בפולסים של 30 שניות כל פעם עד שהשוקולד נמס. מערבבים היטב ומצננים כמה דקות.
  • 3 יוצקים 3/4 מהבלילה לתבנית (אני השתמשתי בתבנית מלבנית גדולה).
  • 4 מוסיפים את השוקולד המומס ל- 1/4 הבלילה הנותרת ומערבבים היטב בתנועות קיפול.
  • 5 יוצקים את בלילת השוקולד בתנועות סיבוביות מעל הבלילה הבהירה שבתבנית ו"משיישים" מעט את הבלילה בעזרת סכין (לא להתפתות לשייש יותר מדי - העוגה תצא כהה וחבל).
  • 6 מכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 175 מעלות ואופים במשך 35-40 דקות עד שקיסם הננעץ פנימה יוצא יבש.
  • 7 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
מי שפחות מתחבר לטעם התפוז יכול לוותר על מרכיביו בעוגה.

ציוד נדרש: 2 תבניות אינגליש קייק/תבנית קפיצית עגולה בקוטר 26 ס"מ/תבנית מלבנית גדולה.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.1% 23.4% 11.1% 65.4%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.31 (0.31 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב