דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
העוגה הטעימה והקלה ביותר - ללא ספק

מצרכים למתכון

18 מנות/יחידות, 85 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 מקציפים את הביצים, הסוכר ותמצית הוניל במהירות גבוהה עד לקבלת קצף תפוח ובהיר. מנמיכים למהירות בינונית ומוסיפים בזילוף איטי את השמן, מיץ התפוזים וגרידת התפוז. ממשיכים בערבוב ומוסיפים את השמנת החמוצה. מפסיקים את פעילות המיקסר ומוסיפים את הקמח, אבקת האפייה והמלח. מפעילים את המיקסר על מהירות נמוכה ומערבלים קצרות עד להטמעת הקמח בבלילה.
  • 2 ממיסים במיקרוגל בתוך קערית את השוקולד המריר הקצוץ עם כפית השמן - מפעילים את המיקרוגל בפולסים של 30 שניות כל פעם עד שהשוקולד נמס. מערבבים היטב ומצננים כמה דקות.
  • 3 יוצקים 3/4 מהבלילה לתבנית (אני השתמשתי בתבנית מלבנית גדולה).
  • 4 מוסיפים את השוקולד המומס ל- 1/4 הבלילה הנותרת ומערבבים היטב בתנועות קיפול.
  • 5 יוצקים את בלילת השוקולד בתנועות סיבוביות מעל הבלילה הבהירה שבתבנית ו"משיישים" מעט את הבלילה בעזרת סכין (לא להתפתות לשייש יותר מדי - העוגה תצא כהה וחבל).
  • 6 מכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 175 מעלות ואופים במשך 35-40 דקות עד שקיסם הננעץ פנימה יוצא יבש.
  • 7 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
מי שפחות מתחבר לטעם התפוז יכול לוותר על מרכיביו בעוגה.

ציוד נדרש: 2 תבניות אינגליש קייק/תבנית קפיצית עגולה בקוטר 26 ס"מ/תבנית מלבנית גדולה.

עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות מיטל אלימלך

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)239282
חלבונים (גרם)5.11 6.02
פחמימות (גרם)3036
מתוכן סוכרים (גרם)11.27 13.29
שומנים (גרם)10.82 12.75
מתוכם שומן רווי (גרם)2.61 3.08
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.010.01
כולסטרול (מ"ג)59.82 70.52
נתרן (מ"ג)151.1178.11
סיבים תזונתיים (גרם)0.06 0.07
מים (גרם)23.3927.57
ויטמין A (מק"ג)24.5128.9
ויטמין B (מ"ג)1.211.43
ויטמין B1 (מ"ג)0.060.07
ויטמין B2 (מ"ג)0.130.15
ויטמין B3 (מ"ג)0.680.8
ויטמין B5 (מ"ג)0.240.28
ויטמין B6 (מ"ג)0.090.11
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)7.749.12
ויטמין B12 (מק"ג)0.130.16
ויטמין C (מ"ג)2.452.89
ויטמין D (מק"ג)0.310.37
ויטמין E (מ"ג)0.160.19
ויטמין K (מק"ג)0.050.05
סידן (מ"ג)21.9825.91
ברזל (מ"ג)0.280.33
מגנזיום (מ"ג)2.322.74
זרחן (מ"ג)30.5436
אבץ (מ"ג)0.20.23
אשלגן (מ"ג)27.7832.75
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.290.34
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.240.28
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.550.65
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.520.61

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.1% 23.4% 11.1% 65.4%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.31 (0.31 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
- פרסומת -
6 מתכונים מיוחדים כשרים לפסח שחובה לנסות

6 מתכונים מיוחדים כשרים לפסח שחובה לנסות

12 הקינוחים הכי טובים לליל הסדר בפסח

12 הקינוחים הכי טובים לליל הסדר בפסח

קובה מצות

קובה מצות

קציצות עדשים ללא גלוטן

קציצות עדשים ללא גלוטן

- פרסומת -

אפליקציית Foods

אפליקציית המתכונים שלנו! להורדה בחינם:

חרוסת של סבתא ג'ילברט

חרוסת של סבתא ג'ילברט

אריסה חריפה קלה להכנה

אריסה חריפה קלה להכנה

פרי הרימון: כל הסגולות הבריאותיות

פרי הרימון: כל הסגולות הבריאותיות

מנוי תוכנית הרזיה ודיאטה
תוכן שיווקי

מנוי תוכנית הרזיה ודיאטה