דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

25 מנות/יחידות, 43 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל אוזני ההמן)

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
אוזני המן משויישות
אוזני המן מיוחדות יותר, צילום: אלי סגל סטיילינג: נועה קנריק
  • 1 מכינים את הבצקים (כל אחד בנפרד): מכניסים את הקמח (בשלב זה בבצק החום גם את אבקת הקקאו), אבקת האפייה, הסוכר והחמאה למעבד המזון ומעבדים עד לקבלת תערובת פירורית. מוסיפים את החלמון, המים וגרידת הלימון, ומעבדים רק עד שהתערובת מתגבשת לבצק.
  • 2 שמים על נייר אפייה גושים מהבצק הלבן והחום זה ליד זה, מכסים בנייר אפייה נוסף ומרדדים כך שמתקבל בצק מנומר.
  • 3 מקפיאים את הבצק כחצי שעה. בינתיים מערבבים את מצרכי המילוי עד לקבלת ממרח אחיד.
  • 4 קורצים מהבצק עיגולים בקוטר 7 ס"מ, מניחים כפית מהמלית, צובטים את השוליים לקבלת צורה של אוזני המן ואופים כ- 15-20 דקות עד שהשוליים מזהיבים. מצננים ומפדרים באבקת סוכר.
  • 5 מאחסנים בקופסא אטומה.
  • 6 חג פורים שמח ובתיאבון חיוך
טיפ למתכון
ניתן למלא את אוזני ההמן במלית פרג, תמרים, חלבה, לוטוס ומה שאוהבים.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
1.1% 26.9% 6.6% 65.4%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.37 (0.38 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב