דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

30 מנות/יחידות, 25 גרם למנה\יחידה (בגודל בינוני (תלוי בגודל))

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
אוזני המן פריכות
פריכות וטעימות במיוחד לפורים
  • 1 מעבדים במיקסר עם וו גיטרה (או במעבד מזון) את הקמח, אבקת האפייה, גרידת הלימון, החמאה והסוכר למשך כ- 2-3 דקות עד לקבלת תערובת פירורית.
  • 2 מוסיפים את הביצה, תמצית הוניל והמלח, וממשיכים לעבד עד לקבלת בצק. אם התערובת עדיין מאוד פירורית מוסיפים 2 כפות מים קרים.
  • 3 מעבירים את הבצק למשטח עבודה ולשים מעט. עוטפים בניילון נצמד ומקררים חצי שעה.
  • 4 לאחר שהבצק נח במקרר מוציאים למשטח עבודה מקומח ומקמחים קלות גם את הבצק. אוספים אותו יפה לצורת גליל ומחלקים לשניים. מועכים קלות עם כרית כף היד ומרדדים לעלה בגובה 1/2 ס"מ. קורצים עיגולים ומניחים את המלית במרכז העיגול (בהמשך ישנם רעיונות למבחר מליות שונות). מקפלים לצורת משולש ומניחים בתבנית. טיפ חשוב: להכניס את תבנית אוזני ההמן (המוכנות אך לפני האפייה כמובן) למקפיא ל- 10 דקות לפני האפייה.
  • 5 אופים בתנור שחומם מראש ל- 170 מעלות למשך כ- 15 דקות.
  • 6 מצננים ובוזקים אבקת סוכר לפי הטעם.
  • 7 פורים שמח! חיוך

הערך התזונתי לא כולל את מלית אוזני ההמן ואת אבקת הסוכר. מליות לבחירה: ממרח שוקולד, ממרח תמרים בתוספת מעט קינמון, מלית חלבה מוכנה או ריבת חלב מעורבבת עם קוקוס לאוזן המן אלפחורס. חשוב מאוד לעבוד עם בצק קר - לכן מחלקים את הבצק לשניים ובזמן שמרדדים חלק אחד, החלק השני ממתין במקרר.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.1% 30.2% 8.7% 61%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.43 (0.43 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב