פשוט אי אפשר להפסיק לנשנש
1. לשים את מצרכי הבצק לבצק רך אך לא דביק (את המים מוסיפים בהדרגה ואת השמן והמלח לקראת הסוף).
2. לאחר התפחה של כשעה מורידים את הבצק על משטח, מגלגלים לכדור ומשהים כ- 10 דקות.
3. מרדדים את הכדור לעלה מלבני בעובי כס"מ ובגודל 40/25 ס"מ. חוצים את העלה לשניים (ליצירת שתי רצועות מלבניות ארוכות).
4. פורסים את גבינת החמד לרצועות מלבניות בעובי כס"מ, מניחים בקצה של כל רצועת בצק לאורך (לאחר שמרחנו כמחצית מרוטב השום על שתי רצועות הבצק - לערבב היטב לפני כן את כל מצרכי רוטב השום) ומפזרים מעל את הגבינה הבולגרית המפוררת.
5. מגלגלים לרולדה ופורסים כל אחת ל- 9 פרוסות שוות (סה"כ 18 פרוסות). מסדרים במרווחים קטנים על תבנית פיצה משומנת בקוטר 30 ס"מ ומתפיחים שוב כחצי שעה.
6. מורחים מעל את שארית רוטב השום ואופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך כ- 20 דקות. מתקבלות לחמניות שום וגבינה מושלמות!
7. בתיאבון
במקום תערובת תיבול זעתר אני השתמשתי בעלי זעתר מיובשים + כף שומשום.