דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

6 מנות/יחידות, 128 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל כלי ההגשה)

  • הקרם
  • שמנת מתוקה 38% - 2 קופסאות קרטון - סה"כ (500 מ"ל)
  • מחית וניל - כף (10 גרם)
    טבעית ואיכותית (לפי הטעם)
  • חלמון ביצה - 6 יחידות - סה"כ (108 גרם)
  • סוכר - 1/3 כוס - סה"כ (59 גרם)
    עד 1/2 כוס
  • פיזור הסוכר מעל
  • סוכר - 6 כפות שטוחות - סה"כ (90 גרם)
    כף לכל תבנית

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
קרם ברולה ביתי
אין על קרם ברולה
  • 1 בסיר מביאים לרתיחה את השמנת המתוקה עם מחית הוניל (שימו לב: עדיף שלא להשתמש עם תמצית בטעם וניל (ואם כן משתמשים בתמצית בטעם - יש להשתמש בכמות גדולה יותר מכפית), אלא בוניל אמיתי. מעט יותר יקר, אך הטעם אחר לגמרי. אפשר להשתמש גם במקלות וניל כמובן).
  • 2 בקערה מערבבים את החלמונים (הצהובים) עם הסוכר.
  • 3 מעבירים 1/3 מכמות השמנת אל קערת החלמונים באיטיות ותוך כדי ערבוב מתמיד (לשם השוואת טמפרטורות כדי שלא תיווצר לנו חביתה). מוסיפים באיטיות את כל כמות השמנת הנותרת לקערה ומערבבים תוך כדי כל הזמן.
  • 4 מחממים את התנור לחום של 140 מעלות. מעבירים את התערובת אל 6 קעריות חסינות חום המיועדות לקרם ברולה באופן שווה (אפשרי גם בתבניות חד פעמיות מתאימות או תבניות סיליקון).
  • 5 מסירים את הבועות בעזרת כפית (אפשרי גם לסנן לפני שמוזגים לקעריות), מוזגים מים רותחים על תבנית התנור כדי ליצור סביבת אפייה לחה ("אמבט מים") ומניחים את הקעריות בתוך המים על התבנית (המים צריכים להגיע לגובה 1/4-1/2 מהקעריות).
  • 6 אופים בתנור למשך כ- 30-40 דקות, ולאחר מכן מצננים במקרר לילה שלם (בהתחלה הקרם עדיין רוטט וזה בסדר - במקרר הוא מתמצק).
  • 7 לפני ההגשה לפזר כף סוכר בכל קערית ובעזרת ברנר לקרמל את הסוכר. במידה ואין לכם ברנר (רצוי לקנות) - תאפו בתנור כ- 5 דקות על מצב גריל (רק שימו לב שלא לאפות יתר על המידה (עדיף עם ברנר בגדול). מתקבל קרם ברולה ביתי מושלם - אל תשכחו "לשבור" את הסוכר עם הכפית!
  • 8 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
ניתן להגיש עם פרוסות בננה, דובדבנים ועוד.

ציוד נדרש: ברנר, תבניות מתאימות לקרם ברולה.

כמות הסוכר במתכון לפי הטעם האישי. זמן ההכנה אינו כולל את קירור הקינוח במקרר.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0% 52.2% 6.4% 41.4%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 1.09 (1.09 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב