מצרכים למתכון
5 מנות/יחידות, 552 גרם למנה\יחידה
אופן הכנת המתכון
- עיקריותסוג המנה
- מתחילדרגת קושי
- מעל שעהזמן הכנה
- חלבי, כשרכשרות
הכי טעים בל"ג בעומר
- 1 לשטוף היטב את תפוחי האדמה על קליפתם ולייבש היטב.
- 2 להניח את תפוחי האדמה על תבנית תנור עם נייר אפייה, ולפזר מעל את המלח הגס.
- 3 לצלות בתנור בחום של 250 מעלות צלזיוס על מצב גריל למשך כשעה וחצי (לבדוק את תפוחי האדמה לאחר כשעה). ניתן לצלות גם על מצב טורבו.
- 4 להוציא את תפוחי האדמה מהתנור (זהירות, חם מאוד) ולקרר מעט.
- 5 לחצות את תפוחי האדמה לרוחבם (לא עד הסוף) ולרסק מעט עם מזלג.
- 6 למזוג את החמאה המומסת ולהמשיך לרסק מעט עם המזלג.
- 7 לערבב את היוגורט עם העירית הקצוצה ולמלא את תפוחי האדמה.
- 8 לפזר מעל גבינה צהובה מגורדת וגבינת מוצרלה מגורדת.
- 9 לתבל במלח ובפלפל שחור לפי הטעם (רצוי גרוסים) ולערבב היטב.
- 10 לאכול חם ולהרגיש כאילו אתם במדורה!
- 11 בתיאבון וחג שמח
טיפ למתכון
מומלץ להגשה גם עם רוטב רוזה וגבינה בולגרית מלוחה.
התבלינים והתוספות במתכון לפי הטעם האישי.
התפלגות ערך תזונתי במתכון
התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים |
שומנים |
חלבונים |
פחמימות |
6.9% |
13.7% |
15.2% |
64.2% |
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה.
קרא עוד.
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב