דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

10 מנות/יחידות, 76 גרם למנה\יחידה (בגודל בינוני (תלוי בגודל הלביבות))

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
לביבות עדשים ובטטה צמחוניות
טעימות ובריאות
  • 1 קולפים את הבטטה, חותכים לקוביות, מבשלים יחד עם העדשים האדומות למשך כ- 10-15 דקות עד להתרככות ומסננים מהמים.
  • 2 מועכים את הבטטה והעדשים עד שמתקבלת עיסה לא חלקה מדי.
  • 3 קוצצים את הבצלים, מטגנים במעט שמן עד להזהבה ומוסיפים לעיסת העדשים ובטטה.
  • 4 מוסיפים את קמח החומוס, פירורי הלחם, הכוסברה, הביצים והתבלינים. אם העיסה שהתקבלה לא מגובשת מספיק - ניתן להוסיף עוד קמח. אם העיסה יבשה מדי - ניתן להוסיף עוד ביצה או מעט שמן.
  • 5 מחממים את השמן במחבת ובינתיים מכינים את הלביבות. נוח לעבוד עם ידיים משומנות מעט כשיוצרים את צורת הלביבה.
  • 6 מטגנים את לביבות העדשים והבטטה משני הצדדים עד להזהבה, מעבירים לנייר סופג ומגישים לצד שמנת חמוצה או טחינה וסלט.
  • 7 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
אם העיסה נוזלית יותר אפשר לעבוד עם כף - רצוי להכין את הלביבות מעט שטוחות. ניתן להחליף את פירורי הלחם בפירורי לחם ללא גלוטן.

התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
16.4% 14.7% 21.4% 47.5%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.21 (0.28 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב